Wilson overtreft Watson-show in Seattle, ook winst voor Cowboys

De Seahawks en de Texans, twee serieuze play-off kandidaten bestreden elkaar in Seattle. Het werd een ongekend spektakel, vooral dankzij rookie Deshaun Watson.


De Hawks toonden echter onwaarschijnlijk veel veerkracht en overtroffen de vijf touchdowns en één field goal van de bezoekers. Russel Wilson werd zo alsnog de winnende quarterback. DangeRuss passte voor meer dan 450 yards en gooide vier touchdown passes. Bij de Washington Redskins ging er meer fout dan goed, daardoor kreeg Dallas de zege in de schoot geworpen.

Watson-show in Seattle overtroffen door Wilson

De voorbereiding op het duel in Seattle was allesbehalve ideaal voor Houston. Een aantal spelers voelden zich geschoffeerd door een laatdunkende opmerking van eigenaar Bob McNair. De Houston Texans moesten de woede op het veld echter omzetten in kracht, zeker tegen de befaamde “Legion of Boom”-defensie van de Seattle Seahawks. Het was opnieuw een test voor rookiesensatie Deshaun Watson. Na twee passes was de vraag of hij de Seahawks-defensie pijn kon doen al beantwoord.

Will Fuller V was de ontvanger van de pass en hij scoorde in het tweede kwart nog een keer. Daarmee hield de tweedejaars op dat moment een bizar catch/touchdown-gemiddelde (7 uit 11) in stand. Fuller was het niet enige wapen van Watson, want ook DeAndre Hopkins (225! yards) en de running game met Watson zelf en Lamar Miller kwam op stoom. Toch was het niet allemaal hosanna voor Houston met de rookie quarterback. Met twee intercepties van Earl Thomas (pick six) en Richard Sherman (omgezet in een field goal) bleef Seattle in de wedstrijd.


De Seattle Seahawks waren zelf bovendien een stuk zuiniger op de bal. De aanval kwam ook gang met twee zespunters van Paul Richardson én twee via Jimmy Graham, naast twee field goals. Russel Wilson versloeg zo Watson alsnog met een glanzend rapport.
Texans 38 @ 41 Seahawks

Foutenfestival in Washington

Met de Eagles op 7-1 en de Giants op 1-6 streden de Redskins en de Cowboys om de tweede plek in de AFC East. De winnaar (4-3) zou enigszins zicht houden op Philly. De verliezer (3-4) zou uitzicht op de play-offs zien vertroebelen.
Dallas vestigde de hoop weer op Ezekiel Elliott, die opnieuw gewoon mocht opdraven. De running back had in zijn laatste duel nog een persoonlijk record gebroken met 219 yards from scrimmage. In Washington was zijn start echter niet goed. Door een fumble van ‘Zeke’ kwamen de Redskins meteen in scoringspositie. Rob Kelley hield de bal wel vast en liep de endzone in.
De Redskins hielden het initiatief tot een field goal-poging van kicker Nick Rose geblokt werd. Orlando Scandrick liep de bal bijna terug voor een touchdown.


Elliott profiteerde alsnog vanaf de 1-yard lijn. Zo stond het 13-14 bij rust in plaats van 16-7. Ook na rust sneed Washington zichzelf in de vingers met twee fumbles en één gemiste PAT. De Cowboys-defensie liet bovendien twee keer een grote kans op een interceptie onbenut. Daardoor bleef het onnodig spannend, maar een terugkeer van Washington zat er niet meer in. Byron Jones mocht de laatste fout van de thuisploeg afstraffen met een pick six.


Cowboys 33 @ 19 Redskins
Foto: NFL Network

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen