TNF: Rams doen oude tijden herleven met fenomeen Goff

De LA Rams hebben er geen twijfel over laten bestaan wie de baas is in de NFC. Na een geweldige football show werden de Minnesota Vikings overtuigend verslagen tijdens Thursday Night Football. Jared Goff deed oude tijden herleven met een fenomenaal optreden. Het verschil in score bleef uiteindelijk nog beperkt omdat ook de Vikings-aanval productief was: 38-31.


MOST PROMISING SHOW ON GRASS


De Rams-franchise staat vooral bekend om ’the greatest show on turf’, destijds nog in St. Louis, maar nu is er de ‘most promising show on grass’. Ook op het gras van LA in plaats van het turf in St. Louis wordt er football gespeeld van een uitzonderlijk niveau. Voor de vierde wedstrijd op rij werd er door de Rams meer dan 30 punten gescoord. Deze keer tegen de, normaal gesproken, defensief sterke Vikings. De jaren van ’the greatest show on turf’ met drie jaar op rij (1999, 2000, 2001) meer dan 500 gescoorde punten en één gewonnen Super Bowl lijken binnen handbereik.
Tijdens Thursday Night Football zette Jared Goff de hoop van een nieuwe dynastie luister bij met zijn beste optreden ooit (465 yards, vijf touchdowns, nul intercepties, perfecte passer rating van 158.3) waarmee hij ‘voorganger’ Kurt Warner evenaarde. Hij is de eerste quarterback van de Rams sinds Warner (1999) met vijf passing touchdowns in één wedstrijd. Vier daarvan kwamen tot stand in een buitengewoon spectaculaire eerste helft. Na twee kwarten stond er 28-20 op het scorebord mede door twee touchdowns van Cooper Kupp.


SLOTAKKOORD VOOR DE DEFENSIE


Ondanks het aanvallende geweld van de Rams bleven de Vikings lang in de wedstrijd. In menig ander duel zou Kirk Cousins met 422 passing yards, drie touchdowns en nul intercepties als winnaar van het veld zijn gestapt, maar niet in LA. Cousins slaagde er lange tijd in om gebruik te maken van zijn sterke receivertandem ondanks de verrassende aanwezigheid van Marcus Peters en waarschijnlijk dankzij de afwezigheid van Aqib Talib.
Er moest dan ook iets gebeuren bij de Rams-defense om in het vierde kwart de voorsprong vast te houden. Aaron Donald gaf het startsein door het laatste kwart te beginnen met de eerste sack op Kirk Cousins in de hele wedstrijd, Ndamukong Suh volgde hem met een sack waarmee de Vikings werden beperkt tot een field goal waarna opnieuw Donald en rookie John Franklin-Myers (strip sack) de hoop van Minnesota definitief de grond in boorden.


Met 4-0 heersen de Rams in de eigen divisie en de NFC. Een verbetering van de 11-5 van vorig jaar lijkt een zekerheid. De Minnesota Vikings zitten ineens in een veel lastiger parket met 1-1-2 in een moeilijke divisie en met een uitwedstrijd tegen de Philadelphia Eagles voor de boeg.

Cover Photo: AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen