Pick-Sixteen: De start van het NFL-seizoen


Een nieuw seizoen, een nieuwe rubriek. In Pick-Sixteen voorspellen we wekelijks alle NFL-wedstrijden. Nu staan er natuurlijk niet elke week zestien wedstrijden op het programma staan, maar helaas was Pick-Sixteen Of Minder Wedstrijden Als Er Een Bye Week Is Of Als Er Wedstrijden Afgelast Worden iets te lang als titel van de nieuwe rubriek.
In Pick-Sixteen worden de wedstrijden niet zomaar voorspeld, maar aan de hand van de Spread. Voor de lezers die niet weten wat gokken met een spread is, dit is het krachtsverschil zoals dit door de wedkantoren in Las Vegas verwacht wordt. Nemen we de wedstrijd van afgelopen donderdag als voorbeeld, de verwachting was dat de New England Patriots met negen punten verschil zouden winnen. Staat er in de voorspelling een positief getal, dan is de gekozen ploeg de underdog, terwijl een negatief getal betekent dat het team de favoriet is. Om te kijken of de voorspelling uitgekomen is, moet het getal bij de score van het gekozen team worden opgeteld of afgetrokken.
Op twitter hadden we donderdag al de pick voor openingswedstrijd van het seizoen gezet.


De Chiefs wonnen de wedstrijd zelfs als underdog, waardoor dit de eerste goede voorspelling van het seizoen is. Hieronder de overige wedstrijden van speelweek 1.
Jets (+8) at BILLS
De Jets hebben het slechtste team van de NFL. En dit keer is dit een bewuste keuze geweest. Er is veel aandacht geweest voor het tanken van de Jets, en vandaar de spread van acht punten. Maar de verdediging van New York heeft veel potentie en de Bills gaan ook niet heel veel wedstrijden winnen komend jaar. De Bills gaan deze wedstrijd winnen, maar niet met acht punten verschil.
REDSKINS (+1) vs Eagles
Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. De thuisploeg wordt als underdog gezien. Vandaar dat de slimme keuze is om het extra puntje te nemen en voor Washington te kiezen.
Cardinals (-1,5) at LIONS

Matthew Stafford heeft geen goede herinneringen aan de Arizona Cardinals, want in de laatste ontmoeting (twee jaar geleden) werd hij na drie intercepties op de bank gezet. De laatste keer dat Detroit van Arizona won is al weer in 2006. En daar komt morgen geen verandering in.
Falcons (-7) at BEARS
De Falcons mogen hun Super Bowl hangover wegspoelen in Chicago. De spread is met zeven punten redelijk groot, zeker gezien het thuisvoordeel van de Bears. Maar de Falcons hebben de beste aanval van de league en die ene touchdown extra om de spread te halen mag geen probleem zijn.
Raiders (+2) at TITANS
Dit zijn twee ploegen die slechte herinneringen zullen hebben aan de afgelopen kerstdagen. Binnen een paar uur tijd raakten Marcus Mariota en David Carr geblesseerd en kwam er een voortijdig einde aan hun seizoen en play-off hoop. Vorig seizoen wonnen de Raiders met 17-10 in Nashville en met Marshawn Lynch er bij zie ik de Raiders opnieuw winnen.
Ravens (+3) at BENGALS
Voor de divisierivalen is het een belangrijke start van het seizoen, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Belangrijk zijn de drie extra puntjes die Baltimore als underdog krijgt, want bij vijf van de laatste zes wedstrijd was de underdog de ploeg die de spread wist te coveren. Vandaar de keuze voor Baltimore in dit divisieonderonsje.
Steelers (-9) at BROWNS
De makkelijkste keuze van de week. De verdediging van de Steelers is enorm versterkt, waardoor rookie DeShone Kizer voor een enorm lastig debuut staat. Toppick Myles Garrett heeft last van zijn enkel, waardoor alle tekenen voor een blowout aanwezig zijn.
TEXANS (-6) vs Jaguars
Gezien de titel is Blake Bortles een favoriet van deze rubriek. In het eerste duel van het seizoen treft de quarterback van de Jaguars Jadeveon Clowney, de nummer 1 pick van de draft van 2014, waarin Bortles als derde gekozen is. De vraag is of de Texans de juiste keuze hebben gemaakt.


Het is verleidelijk om de zes extra punten te kiezen in een duel met vermoedelijk een lage score, maar J.J. Watt is weer terug en met Clowney staat er een indrukwekkende verdediging. En als Bortles met een achterstand moet gaan gooien kan hier zomaar de eerste pick-six van het seizoen komen.
RAMS (-3,5) vs Colts
Scott Tolzien is de starter voor de Colts. Tot nu toe gooide hij twee touchdowns en zeven intercepties en won hij geen van zijn drie starts. De Rams hebben een flinke slag geslagen op de bank en kunnen mede door een gunstig programma zo maar eens een wild card pakken. Het verschil gaat daarom veel groter dan die 3,5 punt worden zondag.
Panthers (-5) at 49ERS
San Francisco is niet meer zo slecht als vorig jaar, maar ook de Panthers gaan een beter seizoen tegemoet. Het thuisvoordeel lijken de Niners nog niet te hebben in Santa Ana, dus hoewel de spread fors is gaat Carolina met minimaal een touchdown verschil winnen.
Seahawks (+3) at PACKERS

De Seahawks zagen er goed uit in het preseason en hoewel Aaron Rodgers vaak de spread haalt in thuiswedstrijden (45-28-4) gaat het deze week niet gebeuren. De Packers en Seahawks zijn misschien wel de twee beste teams in de NFC en de drie extra punten die Vegas aan Seattle geeft gaan de doorslag geven.
COWBOYS (-3,5) vs Giants
De Giants wonnen afgelopen seizoen beide ontmoetingen van de Cowboys, maar Dallas wist het team zo goed als bij elkaar te houden, terwijl New York meer nieuwe spelers heeft. Dit gaat de doorslag geven en de Cowboys starten het seizoen met een comfortabele zege.
BUCS at Dolphins
Door de dreiging van orkaan Irma is deze wedstrijd uitgesteld en wordt deze in hun gemeenschappelijke bye-week gespeeld.
VIKINGS (-3,5) vs Saints
New Orleans heeft nog steeds geen goede verdediging, dus de 3,5 punt moet geen probleem zijn. Minnesota presteert sowieso goed als naar de spread wordt gekeken. Want in drie jaar Mike Zimmer is de ploeg 32-16 als naar de verwachtingen vooraf wordt gekeken. Zondag wordt het de 33e keer dat de ploeg de spread weet te coveren.
Chargers (+3,5) at BRONCOS
De toen-nog San Diego Chargers speelden vorig jaar negen wedstrijden waarbij het verschil minder dan een touchdown was, waarvan ze er maar een wisten te winnen. Hierdoor worden de Chargers een beetje onderschat. En met de bonus van 3,5 punt is de kans een stuk groter dat ze in een spannend duel toch de spread weten te halen.
DEZE WEEK: 1-0
SEIZOEN: 1-0

Foto: Shutterstock

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen