NFL op zondag: Packers winnen in overtime, Chiefs domineren

Deze week had de NFL vier wedstrijden voor ons in petto tijdens het late tijdslot. De drie wedstrijden die na 22:00 uur begonnen waren de Patriots tegen de Packers, de Cardinals tegen de Panthers en de Broncos tegen de Raiders. Voor Sunday Night Football stond Mahomes tegen Brady op het programma. De Chiefs gingen op bezoek bij de Buccaneers voor een rematch van Super Bowl LV.

PATRIOTS BEZORGEN PACKERS LASTIGE AVOND

New England Patriots @ Green Bay Packers | 24-27

Na de blessure van Mac Jones vorige week startte Brian Hoyer deze wedstrijd voor de Patriots. Nick Folk opende de score met een field goal en zette zo New England op een voorsprong van 3-0. Romeo Doubs fumblede vervolgens de bal namens de Packers en bracht zo de bal terug in de handen van Hoyer. De aanval eindigde met een sack, Hoyer raakte door de sack geblesseerd. Bailey Zappe – pick 137 in de draft van dit jaar – nam het noodgedwongen over van hem.

De eerste score van Green Bay kwam aan het begin van het tweede kwart. Een run van Christian Watson zette de Packers op een 7-3 voorsprong. Beide teams hadden in de eerste helft moeite om goed aanvallend spel op de mat te leggen, ook de statistieken lieten dit blijken. Beide teams eindigden de eerste 30 minuten met 125 offensieve yards. De verdediging van New England scoorde in de eerste helft meer punten dan de aanval. De eerste helft werd namelijk afgesloten met een pick-six van rookie Jack Jones. Zo namen de Patriots een, toch wel, verrassende voorsprong van 10-7 de kleedkamer in.

TEAMS BETER IN TWEEDE HELFT

De tweede helft begon met een spectaculaire catch van Adam Lazard voor een gain van 32 yards. Het gaf Green Bay het vertrouwen om een goede aanval op te zetten. Door een pass van Aaron Rodgers op Robert Tonyan rondde Green Bay de drive af met een touchdown voor de voorsprong. Het was de eerste TD-catch van Tonyan dit seizoen.

In de drive daarna gooide Zappe zijn eerste touchdown in zijn NFL-carrière. DeVante Parker ving een korte pass en liep ermee in de endzone om de score op 17-14 te zetten. De play had overigens nooit mogen gebeuren. De play clock stond op 0 seconden, maar de umpires lieten het na om de Patriots een 5-yard penalty te geven voor een delay-of-game. De Packers beantwoordden de onterechte touchdown met een field goal. Zo gingen de teams met een gelijke stand het vierde kwart in.

VENIJN IN DE STAART

Na bijna 4 minuten in het vierde kwart nam New England de voorsprong weer over. Een 5-yard run van Damien Harris zette de score op 24-17 in het voordeel van de Patriots. Het antwoord van de Packers liet niet lang op zich wachten. Doubs maakte zijn fumble goed door een pass van Rodgers in de endzone te vangen en trok zo de stand gelijk. Het was Rodgers zijn 500e TD-pass uit zijn carrière.

Rodgers leek niet lang daarna zijn 501e TD-pass uit zijn carrière te gooien, maar deze keer schoot de bal uit Doubs’ handen nadat hij contact maakte met de grond. De punt daarna was perfect, hierdoor begon New England hun drive op hun eigen 2-yardlijn met nog 2:02 op de klok. Een 3-and-out was het gevolg, Green Bay kreeg de bal met nog 4 seconden op de klok. Door de wind was een Hail Mary geen optie en namen de Packers genoegen met overtime.

De Packers wonnen de toss en begonnen overtime dus met de bal. De Patriots-verdediging hield zich sterk en forceerde een 3-and-out. Op dit moment was een field goal genoeg om de wedstrijd te winnen. De Packers-verdediging liet daarna ook hun kracht zien, de Patriots moesten punten. Een goede drive van Green Bay gaf Mason Crosby de kans om een 31-yard field goal te trappen. Hij schoot raak en bezorgde zo zijn team de winst.

CHIEFS LANGS BUCS IN SNF SHOOTOUT

Kansas City Chiefs @ Tampa Bay Buccaneers | 41-31

Tampa Bay ontving de bal om de wedstrijd te starten, maar returner Rachaad White fumblede de bal tijdens de return. Kansas City nam direct de bal over op de 21-yardlijn van Tampa Bay. De tweede play van de wedstrijd leverde gelijk een touchdown op. Patrick Mahomes vond Travis Kelce die de bal in de endzone liep om de Chiefs op een 7-0 voorsprong te zetten. De eerste score van de Buccaneers kwam een aantal minuten later door een field goal van Ryan Succop. Kansas City liet daarna weer zien dat hun aanval ijzersterk is. Clyde Edwards-Helaire rondde de drive, waarbij de Chiefs running en passing plays goed afwisselde, af met een 3-yard run voor een touchdown.

De volgende touchdown kwam weer op naam van Edwards-Helaire, deze keer ving hij een pass van Mahomes. Mahomes scrambelde, ontweek tackles en vond met een pass zijn running back in de endzone. De Bucs lieten daarna ook zien over genoeg offensieve vuurkracht te bezitten. Tom Brady vuurde een pass af op Mike Evans die de bal ving voor een touchdown, zo zette hij de stand op 21-10 in het midden van het tweede kwart.

De Bucs stopten de Chiefs eindelijk af, maar gaven de bal gelijk terug na een strip sack van L’Jarius Sneed. Kansas City liet frivool en creatief spel zien. Een directe snap naar tight end Noah Gray die met een sneak de endzone vond was hier het perfecte voorbeeld van. Het laatste woord in deze wervelwind van een eerste helft kwam van Tampa Bay. Evans ving zijn tweede touchdown van de avond en zette zo de ruststand 28-17, wel in het voordeel van de Chiefs.

CHIEFS HOUDEN TOUWTJES IN HANDEN

De Chiefs-aanval begon de tweede helft met een field goal. Matthew Wright trapte zijn eerste field goal-poging als Chief tussen de palen. Na een punt van Tampa Bay breidde Kansas City nog maar eens de voorsprong uit. Deze keer ving Jody Fortson een pass van Mahomes voor een touchdown. Ondanks de grote achterstand gaf Tampa Bay niet zomaar op. Rachaad White scoorde zijn eerste touchdown in de NFL en zette zo de stand op 38-24 met nog iets meer dan een kwart te spelen.

Jake Camarda trapte de kick-off out-of-bounds waardoor de Chiefs de drive op hun eigen 40-yardlijn begonnen. Kansas City haalde er slechts een field goal uit. De 3-and-out van Tampa Bay die daarop volgde benadrukte nog maar eens dat het niet de avond van de Bucs was. De verdediging van de Chiefs was simpelweg te sterk voor de aanval van de Buccaneers

Net wanneer de Chiefs de wedstrijd rustig uit leken te spelen intercepte Sean Murphy-Bunting een worp van Mahomes. De aanval van Tampa Bay maakte een snelle opmars naar de endzone. Leonard Fournette maakte de drive af door een pass van Brady te vangen voor een touchdown. Kansas City liet vervolgens de wedstrijd als een nachtkaars uit gaan. Een aantal sterke runs van Edwards-Helaire snoepten genoeg tijd van de klok af om een echte poging tot een comeback onmogelijk te maken voor Tampa Bay toen zij de bal terugkregen.

OVERIGE GAMES

Arizona Cardinals @ Carolina Panthers | 26-16

Beide teams scoorden niet in het eerste kwart, Arizona scoorde overigens dit seizoen nog niet in de eerste 15 minuten. Het tweede kwart begon met een pick-six voor de Panthers. Matt Prater bracht met een field goal de score naar 7-3. Aan het einde van het tweede kwart kwam Carolina in field goal-range. Panthers-kicker Eddy Pineiro maakte geen fout en zette zo de ruststand op 10-3 in het voordeel van de Panthers.

De Cardinals waren in de tweede helft een stuk sterker dan de Panthers, aan beide kanten van de bal. Arizona scoorde 23 punten voordat Carolina hun eerste punten van de helft op het bord zette. Na hun eerste punten van de tweede helft kreeg Carolina daarna de bal niet meer terug en vervloog dus enige hoop op een comeback.

Denver Broncos @ Las Vegas Raiders | 23-32

De Broncos scoorden in de eerste helft meer punten dan ze vorige week in een hele wedstrijd deden. Ook de Raiders speelden geen onaardige eerste helft. Een recovery van een fumble van Melvin Gordon, zijn derde fumble van het seizoen, zorgde voor de eerste defensieve touchdown van de Raiders sinds 2019. Aan het einde van de eerste helft zette Daniel Carlson – die net zoals zijn collega-kicker eerder een extra punt mistte – met een field goal Las Vegas op een 19-16 voorsprong.

In de tweede helft bouwde Las Vegas de voorsprong uit met twee field goals. Rond het middelpunt van het vierde kwart kwam Denver dichterbij, Russell Wilson scoorde een rushing touchdown om de achterstand te verkleinen naar twee punten. Las Vegas liet vervolgens zien goed tijd te kunnen managen. Na een drive van 5:14 scoorde Josh Jacobs zijn tweede rushing touchdown van de wedstrijd. Met nog 2:07 op de klok kon Denver geen comeback meer opzetten waardoor Las Vegas voor de eerste keer dit seizoen er met de winst vandoor ging.

Recaps van de andere wedstrijden lezen? Klik dan hier.

Coverfoto: Jason Behnken/AP Photo