Odell Beckham slaat keihard terug, seizoen Panthers lijkt voorbij

Dallas Cowboys v New York Giants
Schrijf Odell Beckham Jr. nooit af. Alle geruchten dat OBJ met zijn hoofd er niet bij is of het plezier is verloren kunnen de prullenbak in na een groots optreden tegen de Baltimore Ravens. De New Giants blijven daardoor een contender in de NFC East. De Panthers lijken een pretender dit jaar na de vijfde nederlaag. De Lions, Redskins, Saints en Jaguars wonnen wel.
Baltimore Ravens @ New York Giants
De eerste helft was allesbehalve goed voor Eli Manning (interceptie in het tweede kwart) en Odell Beckham Jr. (naar de kant met een heupblessure), maar de revanche kwam na rust. Vintage Eli en OBJ!

Niet vaker zal een team zo gesteund hebben op twee spelers. Manning gooide voor 403 yards waarvan 222 yards naar OBJ. Beckham Jr. scoorde bovendien de winnende touchdown.

Met Odell Beckham in die vorm is New York (3-3) gewoon weer een team om rekening mee te houden. De Ravens (3-3) blijven voor de derde week op rij met lege handen achter.
Ravens 23 – Giants 27
Carolina Panthers @ New Orleans Saints
Het seizoen voor Super Bowl-runner up Carolina lijkt na zes wedstrijden al voorbij. De Panthers (1-5) waren niet in staat om de Saints af te houden in de eerste helft en keken al snel tegen een 21-0 achterstand aan. Cam Newton zette tijdens zijn terugkeer na een hersenschudding wel een indrukwekkende comeback op poten met onder andere deze onmogelijke pass naar Ed Dickson.

Ook na een 31-17 achterstand kwamen de Panthers nog terug dankzij Jonathan Stewart (85 yards, 2 TD) en SuperCam.

Toch stapten Drew Brees (465 passing yards, 4 touchdowns) Brandin Cooks (173 yards, 1 TD) en de Saints (2-3) als winnaar van het veld. Carolina kwam niet meer terug na een field goal van Will Lutz.
Panthers 38 – Saints 41
Philadelphia Eagles @ Washington Redskins
De Redskins waren niet van plan om Eagles-quarterback Carson Wentz zonder kleurscheuren uit Washington te laten vertrekken. Vooral Ryan Kerrigan nam deze opdracht serieus, al in het eerste kwart scheurde hij Wentz de kleren bijna van het lijf.

Het was de voorbode van een uitstekende eerste helft van Kerrigan (twee sacks) en de Redskins defense. Dat harde werk werd in het tweede kwart echter bijna volledig teniet gedaan door een kick return van Wendell Smallwood en een pick 6 van Malcolm Jenkins.

Kirk Cousins kende door de worp naar Jenkins net geen perfecte eerste helft. Ondanks de afwezigheid van zijn favoriete target Jordan Reed gooide de quarterback een aantal uitstekende passes naar Pierre Garçon, DeSean Jackson, Jamison Crowder (TD) en back-up tight end Vernon Davis (TD). De Eagles hadden sowieso moeite met de variatie in de aanval van de Skins, die ook steunden op drie verschillende types running backs: Rob Kelley, Chris Thompson en Matt Jones (TD).
Bovendien maakte Philadelphia het zichzelf voor de tweede week op rij onmogelijk om te winnen door cruciale penalty’s weg te geven. Ook in de tweede helft vloog er bij bijna elke belangrijke play van de Eagles een vlag door de lucht, waarmee de Redskins telkens opnieuw in het zadel werden geholpen. Met 13 penalty’s voor 114 yards, vaak op beslissende momenten, win je geen wedstrijden. De Skins staan er door de vierde overwinning op rij ineens weer goed voor in de NFC East en passeren de Eagles (3-2).
Eagles 20 – Redskins 27
Los Angeles Rams @ Detroit Lions
Het duel tussen Los Angeles en Detroit moest wel spannend worden. Alle wedstrijden van de Lions in de eerste vijf weken eindigden met zeven punten verschil of minder. De Rams wonnen drie keer dit seizoen, telkens met klein verschil.
Tijdens de ontmoeting tussen de twee teams in Detroit stond het na één, twee en drie kwart(en) precies gelijk. Dat was vooral te danken aan Case Keenum die een topdag had (27/31, 321 yards, 3 TD) en Kenny Britt (136 yards, 2 TD).

Tegen een break-out performance van Golden Tate (165 yards, 1 TD) en een goed optreden van Matthew Stafford (270 yards, 4 touchdowns) konden de Rams niet op. Stafford leidde zijn team in het laatste kwart naar field goal range waar Matt Prater foutloos bleef. Net als vorige week was de kicker de matchwinner.

De Rams en de Lions staan na dit resultaat uiteraard op gelijke hoogte in de NFL met een 3-3 record.
Rams 28 – Lions 31
Jacksonville Jaguars @ Chicago Bears
De positieve vibes die de Jaguars uit Londen hadden meegenomen leken na één kwart weer verdwenen. Blake Bortles bracht zijn team tijdens zijn eerste drive meteen naar de redzone, maar stuitte in de endzone op een briljante Tracy Porter.

Bortles verloor tot bijna het einde van de derde kwart het vertrouwen in zijn werparm, maar keerde daarna ijzersterk terug in het vierde kwart. Een 13-0 achterstand werd omgebogen in een 17-16 voorsprong. Het waren eens niet de usual suspects (Allen Hurns, Robinson) die de wedstrijd beslisten, maar Arrelious Benn met zijn enige reception van de dag.