NFL Update: Wilkerson back en Goff moet wachten

Wilkerson
Wilkerson weer terug
New York Jets defensive end Muhammad Wilkerson is van de PUP (Physically Unable to Perform) lijst af en is weer toegestaan om volledig deel te nemen aan het trainingskamp. Dat is zeer goed nieuws voor de Jets. Wilkerson was vorig jaar namelijk één van de gevaarlijkste ends van de NFL (12 sacks) en is een onmisbare schakel in de gevreesde defensive line van de Jets.
Wilkerson hersteld van een beenbreuk, die hij had opgelopen in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Buffalo Bills. Het is nog even afwachten wanneer hij weer van waarde kan zijn, maar hij heeft van de zomer wel alvast zijn toekomst verbonden aan de Jets, door een 5-jarig contract te tekenen. Dit motiveert hem alleen maar meer om sterker dan ooit terug te komen.
Ravens krijgen versterking
15728282606_fe227a3a38_bDe Baltimore Ravens hebben een aantal van hun beste spelers op dit moment nog op de PUP lijst staan, maar er lijkt licht aan het einde van de tunnel te komen. Hoofdcoach John Harbaugh geeft aan dat outside linebackers Elvis Dumervil en Terrel Suggs, wide receivers Steve Smith en Breshad Perriman en running back Lorenzo Talaiferro, allemaal klaar zullen zijn voor de eerste wedstrijd van het seizoen.
De terugkeer van dit vijftal is van onschatbare waarde voor de ploeg, die vorig jaar een teleurstellend jaar beleefde. De laatste keer dat Suggs en Dumervil namelijk samen 16 wedstrijden speelden, leidden ze de NFL in sacks. Voormalig 1ste round pick Perriman en veteraan Smith zijn de belangrijkste schakel in de passing game, terwijl Talaiferro achter Terrance West de beoogde running back is.  Met deze vijf weer terug aan het front kan de ploeg zomaar weer meedoen om de titel in de AFC North.

Jared Goff in de wachtkamer

Jared_Goff_July_2016Het lijkt er steeds meer op dat de nummer één pick van dit jaar, quarterback Jared Goff, nog even zal moeten wachten op een basis plaats in de formatie van de Los Angeles Rams. Zijn concurrent Case Keenum  lijkt momenteel het voordeel te krijgen en zal sowieso starten in de eerste oefenwedstrijd tegen de Dallas Cowboys.

Diverse berichten vanuit het trainingskamp laten weten dat Goff een goede natuurlijke ontwikkeling doormaakt, maar nog een lange weg heeft te gaan om de vaste quarterback van de Rams te worden. Voor velen zal dit teleurstellend en onverwacht zijn, maar een beetje geduld pakt vaak juist goed uit en voorkomt dat jonge spelers kapot worden gemaakt, door ze te vroeg voor de leeuwen te gooien. Als het goed is, zal zijn talent met de tijd komen boven drijven.

Lane Johnson geschorst

Slecht nieuws voor de Philadelphia Eagles. Het lijkt erop dat één van hun beste offensive lineman, Lane Johnson een lange schorsing tegemoet gaat. Vandaag werd bekend dat Johnson zich waarschijnlijk heeft schuldig gemaakt aan het gebruik van PED (Performance Enhancing Drugs) en een schorsing van 10 wedstrijden boven het hoofd hangt. In 2014 is Johnson al een keer voor vier wedstrijden geschorst vanwege dezelfde overtreding. Naar verluid gaan Johnson nog in beroep.
Lane Johnson was vorig jaar van onschatbare waarde voor de running game van de Eagles. De ploeg scoorde als één na beste op het aantal verkregen yards per running play, wanneer dit via de buitenste schouder van hun rechter tackle ging. Een groot verlies dus. De ploeg uit Philadelphia erkende zijn waarde door hem afgelopen januari te belonen met een dik 6-jarig contract. Het is daarom extra zuur dat de Eagles een groot deel van het komende seizoen geen gebruik van hem kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen