NFL Update: Mogelijke schorsing voor vier spelers

Seattle Seahawks v Pittsburgh Steelers
De NFL heeft vier spelers gedreigd te schorsen als ze niet meewerken aan een onderzoek naar vermeend gebruik van prestatiebevorderende middelen. James Harrison (Steelers), Clay Matthews, Julius Peppers (Packers) en Mike Neal (voormalig Packer) hebben een week de tijd om zich te laten interviewen door de league, anders neemt de NFL verdere stappen.
De vier spelers werden in een reportage van de Amerikaanse versie van Al-Jazeera beschuldigd van het gebruik van doping. De NFL is naar aanleiding van het verhaal een onderzoek begonnen, maar tot nu toe niet in staat geweest om de spelers te interviewen. Daarom heeft de NFL nu een deadline gesteld, de spelers moeten voor volgende week beschikbaar zijn en als ze het onderzoek nu nog op enige manier hinderen dan kunnen ze worden geschorst. Deze straf is onafhankelijk van een eventuele schorsing voor het gebruik van de verboden middelen.
Harrison heeft inmiddels laten weten dat de spelers bereid zijn mee te werken, maar dat ze dat eerder niet gedaan hebben omdat ze het bewijs in de reportage veel te mager vinden en dat een onderzoek van de NFL in deze zaak een precedent is voor een officieel onderzoek na elke beschuldiging in de media wordt geuit.

I’m not going to answer questions for every little thing some Tom, Dick and Harry comes up with.”

Komende week zullen de interviews moeten uitwijzen of er bewijs is voor de beschuldigingen of dat deze zaak met een sisser afloopt.
Bruce Arians nacht in ziekenhuis
Dallas Cowboys v Arizona Cardinals
Bruce Arians van de Arizona Cardinals moest dinsdag na de training met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht vanwege darmproblemen. Gelukkig viel het mee voor de 63-jarige coach en mocht hij na een nachtje het hospitaal verlaten.
Arians vertelde in een persconferentie woensdag dat hij al langer last heeft van deze aandoening aan de dikke darm en dat de situatie op kon gaan spelen. Hij had dinsdag de hele dag last gehad, maar niet verwacht dat het zo erg zou worden. Arians klapte vlak voor een training in elkaar en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
In het ziekenhuis bleek alles in orde te zijn en de volgende dag mocht de coach naar huis. Of in zijn geval, terug naar de Cardinals, waar hij ’s middags aanwezig was bij de gezamenlijke training van de Cardinals en de Chargers. Arians gaf vooral aan dat hij baalde de training van dinsdag gemist te hebben omdat het een goede was. Quarterback Carson Palmer gaf aan dat de coach waarschijnlijk dinsdag in het ziekenhuis al de beelden van de training had gezien, maar volgens Arians viel dat mee, hij had gewacht tot woensdagochtend in het hotel
Graham mist mogelijk start competitie
Pete Carroll heeft voor het eerst door laten schemeren dat Jimmy Graham mogelijk niet op tijd fit is voor de start van het NFL-seizoen. De tight end herstelt van een knieblessure en is vorige week begonnen met trainen. Het is echter niet duidelijk hoe lang Graham nog nodig heeft voor hij weer in wedstrijden uit kan komen.
Met nog drie weken te gaan tot de start van het reguliere seizoen nemen de Seahawks geen enkel risico met hun speler. Carroll gaf aan dat de ploeg geen tijdschema heeft voor een rentree en dat het belangrijk is dat Graham helemaal fit is en het vertrouwen heeft dat hij kan spelen. De Seahawks nemen de tijd voor de terugkeer van hun speler en het is dus goed mogelijk dat Seattle het de eerste weken nog zonder hun tight end moet doen.
Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen