NFL Update: Giants zes weken zonder Jason Pierre-Paul

Super Bowl XLVI
Giants zonder Jason Pierre-Paul
De New York Giants moeten het waarschijnlijk de rest van het seizoen doen zonder Jason Pierre-Paul. De defensive end is geopereerd aan zijn hamstring en moet hierdoor minimaal zes weken revalideren. Dat betekent dat Pierre-Paul alleen bij een succesvolle play-off run, nog een kans heeft om te spelen dit seizoen.
De blessure komt voor de Giants op uiterst slecht moment, omdat de ontmoeting met de Dallas Cowboys zondag op het programma staat. Pierre-Paul heeft minder sacks dan in het verleden bij de Giants, maar voor de run defense was de defensive end zeer belangrijk. De Giants zijn tot nu toe de enige ploeg geweest, die er in zijn geslaagd om Ezekiel Elliott af te stoppen. In week 1 was de rookie van de Cowboys goed voor slechts 51 yards en de zege van de Giants is nog altijd de enige nederlaag die de Cowboys hebben geleden dit seizoen.

Let’s do this thing #90PowerCircle

Een foto die is geplaatst door Jason Pierre-Paul (@iamjasonpierrepaul) op


Door de operatie is het mogelijk dat Pierre-Paul zijn laatste wedstrijd voor de Giants heeft gespeeld. De speler tekende aan het begin van het seizoen een contract voor één jaar en is dus straks een free-agent. Mocht de play-off run van de Giants, ze staan nu vijfde en zouden een wild card halen, op niets uitlopen, dan kan dit het einde van het Pierre-Paul tijdperk in New York betekenen. 
Pittsburgh Steelers v Minnesota Vikings
Peterson geeft terugkeer nog niet op
Adrian Peterson hoopt dit seizoen nog terug te keren. De running back van de Minnesota Vikings doet dit echter alleen als de Vikings op dat moment nog kans maken op de play-offs. All Day raakte in de tweede wedstrijd van het seizoen geblesseerd, maar de Viking mogen nog een geblesseerde speler terughalen. Peterson is begonnen met hardlopen langs de zijlijn tijdens de trainingen en zou over enkele weken zijn rentree kunnen maken. Na een fantastische start staan de Vikings nu op 6-6 en bedraagt de achterstand op divisieleider de Detroit Lions, twee wedstrijden. De running back gaf niet aan wanneer hij hoopte fit te zijn en te kunnen spelen, mochten de Vikings dan nog steeds in de race zijn. “Dat is iets tussen mij, de coaches en de medische staf”, vertelde hij op de website van de Vikings. “Ik focus me nu helemaal op fit worden en op de dingen die ik zou moeten kunnen op het football-veld.” Dat is het enige waar ik me nu op focus.”
‘Zelfs Stevie Wonder zag de gemiste calls’
Drie dagen na de nederlaag tegen de Pittsburgh Steelers probeerde Odell Beckham Jr. niets meer te zeggen over de scheidsrechters tijdens het duel, maar erg goed ging het hem niet af. “Het heeft geen zin om er over te praten. Er verandert toch niets. We zitten hier alleen maar onze adem te verspelen.” Even later gaf Beckham aan, niet verbaasd te zijn dat de beslissingen van de scheidsrechters in zijn nadeel uitpakten. “Iedereen weet wat er op het veld gebeurt. Iedereen kan het zien. Zelfs Stevie Wonder kan het zien. Het is wat het is, je doet er niets aan.”


Nadat OBJ zijn punt gemaakt had, probeerde hij toch weer aan te geven dat het geen zin heeft om het te lang over de calls te hebben.

I shouldn’t have even brought it up because it’s always a lose-lose situation bringing something up. Either you’re speaking out on it or now you’re trying to defend yourself. Or the other way around, you’re complaining. It’s irrelevant. Nothing is going to change. No calls are going to be made because of what I say now. You just have to keep playing.”

Foto’s: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen