NFL Update: Einde seizoen Keenan Allen?

Keenan-Allen-Chargers-Wide-Receiver
De eerste speeldag van het nieuwe NFL seizoen zit er alweer bijna op. Langzamerhand wordt het duidelijk wie er niet ongeschonden uit Week 1 zijn gekomen. Een overzichtje.
Seizoen Allen alweer afgelopen?
Keenan Allen moet stilaan denken gedoemd te zijn. Hij was dolgelukkig aan het nieuwe seizoen begonnen, nadat hij vorig seizoen in rook zag opgaan door een in week 8 opgelopen blessure aan de nieren. Het nieuwe seizoen duurde echter nog minder lang dan het vorige: een knieblessure lijkt al meteen het einde van deze jaargang… San Diego verloor uiteindelijk in de toegevoegde tijd met 33-27 bij de Kansas City Chiefs.
Het is nog geen bevestigd nieuws, maar de eerste testen lijken te wijzen op een scheur in de kruisbanden van de rechter knie. Hierdoor is er een waar mirakel nodig om Allen dit seizoen nog terug op het veld te krijgen. Het was NFL Network journalist Ian Rapoport die het nieuws bekend maakte op Twitter.

Allen liep de blessure op in het tweede quarter. Hij leek goed op weg om een dijk van een wedstrijd af te leveren. Hij had al zes ballen gevangen, goed voor 63 yards en had zo een groot aandeel in de 21-3 voorsprong voor zijn team bij de rust. De Chargers zien met Allen al een tweede wide receiver uitvallen. Ook veteraan Stevie Johnson mist het volledige seizoen… ‘Breauken legg’ Een grote streep door de rekening van de New Orleans Saints verdediging: top cornerback Delvin Breaux brak namelijk zijn kuitbeen. Tijdens het tweede quarter in het pijnlijke 35-34 verlies tegen de Oakland Raiders werd de cornerback van het veld geholpen.


Vreemd genoeg keerde hij daarna nog even terug, vooraleer hij definitief in de kleedkamer verdween. Volgens NFL Network journalist Ian Rapoport reported zal Breaux “een significant deel van het seizoen” aan de kant blijven. Breaux vertoeft sinds 2015 bij de Saints, toen hij een driejarig contract tekende na een doordocht van twee jaar in de Canadese Football League.
RGIII verzwikt schouder
Robert Griffin III had zich zijn debuut voor de Cleveland Browns ongetwijfeld anders voorgesteld. Op bezoek bij de Philadelphia Eagles werd niet alleen met 29-10 verloren, de quarterback hield er ook een pijnlijke schouder aan over… Hij gooide uiteindelijk 12 gelukte passes (uit 26), geen touchdowns en een interceptie.

RGIII zelf dacht na de wedstrijd dat hij last had van een verzwikte schouder (zie bovenstaande tweet). Laat in het vierde quarter liep Griffin buiten de lijnen, maar daar kreeg hij nog een aardige smak na. De volgende play eindigde met een incomplete pass, waarbij Griffin de pijn duidelijk voelde. Hij verliet het veld voor verzorging en kwam daarna enkel nog het veld op om de bal drie keer in de handen van running back Isaiah Corwell te stoppen en de tijd vol te maken. Inmiddels is duidelijk dat de blessure van RGIII niet meevalt. De Browns hebben hem op de Injury Reserve lijst geplaatst, wat betekent dat hij pas in week 10 weer terug kan keren op de velden.  
 
Kort nieuws
Houston Texans linebacker Brian Cushing’s seizoen leek naar de vaantjes na slechts één quarter. Volgens NFL Network reporter Ian Rapoport liep de linebacker een blessure op aan de knie. De eerste testen lijken te wijzen op een scheur in de kruisband. Desondanks wordt ‘slechts’ gevreesd voor een afwezigheid van zes weken. Cushing is geen vreemde voor de Texans ziekenboeg; in zijn carrière had hij al te maken met onder andere een gebroken kuitbeen.


Over de knieblessure van Saints tight end Josh Hill hebben we nog geen nieuws. Dit is ook het geval voor Tampa Bay Buccaneers defensive end Jacquies Smith (knieblessure), Atlanta Falcons defensive end Brooks Reed (schouder), Buffalo Bills offensive tackle Cordy Glenn (enkel), Oakland Raiders offensive tackle Menelik Watson (lies), Philadelphia Eagles cornerback Leodis McKelvin (hamstring), Cleveland Browns safety Derrick Kindred (enkel) en Kansas City Chiefs linebacker Sam Barrington (hamstring).
Photo: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen