NFL Update: Boetes voor Broncos, nieuw initiatief Goodell

Denver Broncos

De eerste speelronde is volledig gespeeld en het is tijd voor de nasleep van de wedstrijden. Zo konden een aantal spelers op zoek naar een nieuwe ploeg, tekenden een aantal spelers bij en ontvingen er spelers hun eerste boetes.
Broncos te wild
In de wedstrijd tegen de Carolina Panthers gingen er een aantal Broncos als wilde merries over de schreef, overigens werden de acties door de scheidsrechters niet bestraft. Vooral Carolina quarterback Cam Newton moest het ontgelden, en het leek alsof er een prijs op het hoofd stond van de flamboyante en speelse quarterback. Dit is de NFL echter niet ontgaan en zo konden een aantal Broncos een boete tegemoet zien. Darian Stewart moet voor een hit op Newton 18,231 dollar aftikken, linebacker Brandon Marshall is na aftrek van de boete 24,309 dollar armer. Von Miller komt ook nog in aanmerking voor een boete, maar bij schrijven was dit helaas nog niet bekend. Marshall had nog een reactie:

We’re not dirty. When I think of dirty, I think of stepping on somebody’s ankle at the bottom of a pile (or) twisting somebody around. Stuff like that. We just play hard, man. We hit hard. We play fast. We play faster than any defense in the league. Just because we hit Cam in the head a couple of times, that doesn’t make us dirty. Look at some of the dirty plays in the league. There are a lot of dirty players, and that’s not our M.O.

C.J Spiller niet langer bij Saints
De New Orleans Saints en running back C.J Spiller hebben besloten hun samenwerking te beëindigen. De running back stond dit seizoen ook nog niet op het veld, en kan nu dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Ook bij de Saints kon de running back de spectaculaire vorm die hij etaleerde in college bij Clemson, nog niet laten zien. Vorig jaar had hij slechts 36 yards rushing in het hele seizoen. Maar de Saints zagen dit off-season iets bij Spiller, wat hen hoopvol maakte dat de running back dit jaar toch een nuttige contributie kon gaan leveren. Wat dat was, zullen we echter niet meer te weten komen.
Packers binden David Bakhtiari langer aan zich
De Green Bay Packers en left tackle David Bakhtiari zullen nog wat langer met elkaar in verband gebracht worden. Bakhtiari tekende vier jaar bij, voor het lieve sommetje van 51,67 miljoen dollar zal Bakhtiari nog wat langer voor de persoonlijke veiligheid van quarterback Aaron Rodgers op het veld gaan zorgen.
Ray Rice binnenkort terug?
Het kon weleens zo zijn dat Ray Rice binnenkort weer op de velden te bewonderen is. Na zijn release in 2014 door de Baltimore Ravens bleef het lang stil rond de kleine running back. Het filmpje wat leidde tot zijn release heeft zijn carrière natuurlijk geen goed gedaan. Rice sloeg op het desbetreffende filmpje zijn toenmalige verloofde (inmiddels zijn echtgenote) op niet mis te verstane wijze. Mocht hij door een ploeg een contract aangeboden krijgen, dan heeft hij al beloofd zijn salaris te doneren aan anti huiselijk geweld organisaties. De voormalige Raven is in ieder geval hard aan het trainen en er wordt gefluisterd dat Rice in topvorm verkeerd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Me donating my salary is something that’ll be from the heart for me. I only want to play football so I can end it the right way for my kids and for the people that really believed in me. But I know there’s a lot of people affected by domestic violence, and every dollar helps. It’s raising awareness.

The injury bug
Er staan nogal wat grote namen aan de kant aan het begin van het 2016 seizoen. Eén daarvan is Patriots tight end Rob Gronkowski, oftewel Gronk. Tom Brady’s favoriete target heeft last van een hamstring blessure, maar heeft inmiddels zijn rentree op het trainingsveld gemaakt. Het is nog even afwachten of dat ook inhoudt dat hij zondag tegen Miami ook op het veld zal staan.
Bills wide receiver Sammy Watkins is een vraagteken voor de wedstrijd tegen de New York Jets. Vorig jaar wist Watkins in de laatste wedstrijd directe tegenstander Darrelle Revis bijna hoorndol te draaien, en dat kostte de Jets uiteindelijk ook een play-off plaats.
Twee andere wide receivers, namelijk Julio Jones en Mohammed Sanu van de Atlanta Falcons, kampen allebei met enkelblessures en zullen allebei niet voluit of helemaal niet trainen.
Packers cornerback Sam Shields heeft nog teveel last van een hersenschudding en zal tot nader order ook niet trainen of spelen.
Opnieuw blessureleed voor Ravens’ wide receiver Breshad Perriman. Hij stond zijn gehele rookie seizoen langs de kant met een zware knieblessure en nu gooit een kuitblessure roet in het eten. Hij is onzeker voor komend weekend wanneer Baltimore op bezoek gaat bij divisiegenoot Cleveland Browns.
Play Smart, Play Safe
NFL commissioner Roger Goodell maakte vandaag bekend dat de NFL een nieuw initiatief is gestart genaamd Play Smart, Play Safe, dat er onder meer voor moet gaan zorgen dat de veiligheid van spelers beter gewaarborgd zal gaan worden. Ook maakte hij bekend dat er in totaal een duizelingwekkende honderd miljoen dollar zal worden geïnvesteerd. Zo’n zestig miljoen dollar zal gaan in de ontwikkeling en verbetering van de helmen van de spelers. De rest van het geld zal in het kader van research worden gestoken.
Statement van Goodell:

[It] builds on what we’ve done the last few years, but it takes it to another level in a variety of areas. … It’s all about protecting our players. … We’ve seen some very positive things. But we’re not satisfied. We’re not comfortable. There are still things for us to do to make our game safer for our players and make it better for our players, and that’s what we’re gonna do.

Voor de volledige open brief over dit onderwerp, kun je hier klikken.
Foto’s: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen