NFL Top 25 Free Agents: #20-#16, grote mannen, groot geld?

Hankins
Op 9 maart begint officieel het nieuwe kalenderjaar van de NFL en lopen de contracten van spelers die tot en met 2017 onder contract stonden af. Elk jaar is het weer een spektakel en worden enorme contracten uitgedeeld.
Met de deadline op komst, gaat SportAmerika de komende dagen de – naar onze eigen mening – 25 meest begeerde free agents op een rij zetten.
#20. Logan Ryan – cornerback – 26 jaar
Logan Ryan was een belangrijk onderdeel van het succes van de New England Patriots. Hij was misschien wel de beste corner van de Patriots in de play-offs. Hij legde namelijk DeAndre Hopkins, Eli Rogers en Mohamed Sanu aan banden en won de Super Bowl. Ryan werd zowel als CB1 als CB2 ingezet door de Patriots, afhankelijk van de tegenstander.


Ryan is geen topatleet, maar iemand die oneindig veel uren steekt in een goede voorbereiding. Zijn dekking is strak en hij is betrouwbaar als tackler. De vraag is alleen of  hij net zo goed is buiten Boston. De Detroit Lions lijken in de markt te zijn voor een cornerback, om hun backfield compleet te maken. Slay en Ryan zouden een sterk corner-duo kunnen vormen in Detriot. Ryan zal waarschijnlijk zijn aanbiedingen bij de Patriots voorleggen en kijken of ze hetzelfde willen bieden of net wat minder, want succes is ook wat waard.
#19. Johnathan Hankins – defensive/nose tackle – 24 jaar
Johnathan Hankins was stilletjes zeer belangrijk voor de sterke defensie van de Giants dit jaar. Elk jaar is hij beter vooruit gegaan en is nu een volwassen (nose) tackle geworden. Hij wordt binnenkort 25 jaar en heeft zijn beste spel nog voor zich. Hij is de derde nose tackle op onze lijst en de markt, maar in mijn ogen is hij wel degene waar je het meeste waarde voor je geld krijgt.


De waarde van de nose tackle is omhoog gegaan nadat Damon Harrison vorig jaar een goed contract wist te tekenen bij de Giants. De vraag is of teams dit jaar ook de waarde willen inzien van deze positie. Er zal genoeg interesse zijn, van onder andere de Raiders, Falcons, Colts en Redskins, die een grote jongen als Hankins goed kunnen gebruiken tegen de run.
#18. Nick Fairley – defensive tackle – 29 jaar
Nick Fairley tekende afgelopen twee jaar 1-jarige contracten bij de Rams en de Saints om zich te bewijzen. Hij heeft dit jaar laten zien dat hij nog steeds een zeer goede tackler is (6.5 sacks) en verdient in mijn ogen een meerjarig contract, alleen zijn leeftijd – plus het imago dat hij heeft opgebouwd als een ietwat luie speler – zou dit wel eens kunnen verhinderen.


Nick Fairley is een explosieve speler met een enorm frame en reikwijdte. De voormalige first round pick beschikt over diverse rush moves maar is gemiddeld tegen de run. Fairley kan interesse verwachten van de Falcons, die grote gaten hebben te vullen in de defensive line. De Dolphins lijken ook een mogelijkheid. De Saints schijnen ook nog kans te maken om Fairley opnieuw vast te leggen.
#17. Larry Warford – guard – 25 jaar
Larry Warford is een van de beste beschikbare guards dit jaar en zal daarom naar verwachting goed betaald worden. Hij is de afgelopen jaren een stabiele factor gebleken als right guard en kan met 25 jaar voor veel teams een bouwsteen vormen voor de toekomst.
Warford scoort op zowel run blocking als pass protection bovengemiddeld en er lijkt nog rek in zijn spel te zitten. De Saints zijn onder andere nog op zoek naar een right guard, die Jahri Evans moet doen vergeten. Verder lijken de Titans en de Dolphins ook interesse te hebben in de talentvolle guard.
#16. Ricky Wagner – right tackle – 27 jaar
Ricky Wagner is een right tackle die de laatste drie jaar bijna alles heeft gespeeld voor de Ravens. Hij was in 2014 en 2016 een van de beste right tackles van de NFL. Dit jaar scoorde hij wat minder, vooral door een wat twijfelachtig begin van het seizoen, maar maakte dat meer dan goed door in zijn laatste acht wedstrijden geen enkele sack of hit toe te laten.
Er is genoeg in interesse voor Wagner die een stuk betere pass protector is, dan run blocker. De Bills lijken interesse te hebben, maar ook de Panthers en Giants zijn op zoek naar een vaste waarde voor de toekomst op right tackle.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen