NFL Recaps: Vijf op een rij voor Patriots, Niners van de nul af

De vier late wedstrijden in de NFL leverden twee zeges op voor teams die op weg lijken naar de play-offs. De Niners wonnen ook en zijn van de hatelijke nul af. Atlanta houdt ook nog kans op het bereiken van de Super Bowl na het verslaan van NFC-concurrent Dallas.

PATRIOTS WINT DUEL DER SUPER BOWL-WINNAARS

Tijdens Sunday Night Football stonden de twee laatste winnaars van de Super Bowl tegenover elkaar. De New England Patriots van Tom Brady, die vorig jaar met de Lombardi Trophy aan de haal gingen tegenover Von Miller en de Denver Broncos die in 2016 hun ringen mochten ophalen. In Denver bleek al snel dat de Broncos dit jaar niet meedoen om de prijzen, terwijl Bill Belichick en zijn team op schema liggen.
Miller was de hele wedstrijd geen bedreiging voor Brady die 266 yards en 3 touchdowns toevoegde aan zijn seizoenstotaal. De GOAT ligt op koers voor een seizoen met bijna 5,000 passing yards. Vliegwiel voor de grote zege was het spel van de special teams, die keer op keer voor een goede uitgangspositie zorgden. Dion Lewis deed daar nog eens schepje bovenop door direct te scoren uit een kick return.


De New England-offense kwam uiteindelijk tot 41 punten. Denver stond zo voor de tweede week op rij meer dan 40 punten toe. Pijnpunt voor de Broncos is de beperkte druk op de quarterback van de tegenstander. Zelfs twee van de beste cornerbacks in de NFL en hard hitter Justin Simmons kunnen het fort niet overeind krijgen tegen een quarterback die teveel tijd krijgt. Zeker niet als het Brady is. Belichick heeft zijn defensie inmiddels wel staan. De Patriots kregen voor de vijfde keer op rij niet één keer meer dan 17 punten tegen. Een groot contrast met de eerste vier weken toen New England gemiddeld 32 punten toestonden.
Patriots 41 @ Broncos 16

CLAYBORN BEZORGT PRESCOTT EN COWBOYS NACHTMERRIES

Vooraf werd er vooral gespeculeerd over de invloed van de afwezigheid van Ezekiel Elliott, maar het probleem voor Dallas bleek ergens anders te liggen. Zonder Tyron Smith werd de offensive line overlopen door Adrian Clayborn. In Atlanta evenaarde hij het Falcons-record met zes sacks in één duel.


Dak Prescott liet zich bovendien twee keer van de bal beroven door Clayborn. De running game kwam zonder Elliott en de protectie van Smith ook niet op gang. De Atlanta Falcons hadden hun eigen problemen na het uitvallen van Devonta Freeman (concussion protocol). Tevin Coleman nam echter de honneurs waar met 82 yards en een touchdown. De run defense van de Cowboys was ook niet optimaal nadat ook Sean Lee (hamstringblessure) naar de kant moest.
Als de blessureproblemen voor Dallas aanhouden naast de schorsing van Elliott dan is het perspectief ondanks 5-4 troebel. De Falcons pakken de laatste strohalm met een zelfde 5-4 record in een divisie waar de Saints (7-2) en Panthers (6-3) domineren.
Cowboys 7 @ Falcons 27

RAMS HEBBEN ALLES WAT TEXANS NIET MEER HEBBEN

De wedstrijd tussen de Rams en de Texans had een hele spannende kunnen zijn, maar door de blessuregolf in Houston werd het dat niet. Zonder Deshaun Watson is Bill O’Brien overgeleverd aan Tom Savage. Dat dat geen succes zou worden bleek in week 1 al. In LA was het niet anders. Savage leverde vier keer de bal in bij de tegenstander (2 fumbles, 2 INT’s). Jared Goff en de Rams-offense wisten er wel raad mee. Vooral de connectie tussen Goff en Robert Woods is uitstekend.


In LA hebben ze bovendien Aaron Donald fit, waar bij de Texans J.J. Watt en Whitney Mercilus node gemist worden. Als de Rams zo doorgaan, dan spelen ze misschien het stadion nog een keer vol. Dat zou al kunnen in de play-offs als de 7-2 start wordt voortgezet. De Texans zijn al aan het uitkijken naar volgend seizoen met 3-6.
Texans 7 @ Rams 33

49ERS WINNEN KELDERDUEL VOL EMOTIES

Met een 0-9ers tegen de New York Giants (1-7) stond er eigenlijk alleen de hoogste draft pick op het spel. De Giants gingen daar vol overtuiging voor door San Francisco de eerste zege van het seizoen te schenken. Daarmee zijn alleen ‘concurrent’ Cleveland Browns nog zonder overwinning.
Toch was het kelderduel geen wedstrijd zonder heftige emoties. Marquise Goodwin stond op het veld nadat hij en zijn vrouw eerder op de dag een kind verloren door complicaties bij de geboorte. Na een 83-yard touchdown kreeg Goodwin het even te kwaad.


De wide receiver droeg op een voor hem zwarte dag bij aan de eerste overwinning van de Niners dit seizoen. Zo kan C.J. Beathard toch nog een win bijschrijven voor Jimmy Garoppolo hem van de troon stoot. De San Francisco 49ers staan op 1-9, de Giants op 1-8.
Giants 21 @ Niners 31
Een recap van de vroege games is hier te lezen.
Foto: Twitter Laces Out

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen