MNF: Kan Cutler de Vikings verslaan?

Afbeeldingsresultaat voor soldier field night
Onderlinge historie
Het is weer maandag en dat betekent Monday Night Football. Vanavond nemen de Chicago Bears het thuis op tegen divisie rivaal de Minnesota Vikings. Dit is maar liefst de 110de onderlinge ontmoeting in het reguliere seizoen. (57-50-2) De Vikings wonnen de laatste drie ontmoetingen. De Bears wonnen zeven van de laatste acht ontmoetingen op eigen veld, maar verloren de laatste.
Gatenkaas
De Vikings ondervinden grote problemen aan de offensive line, die open en bloot werden gelegd vorige week in de verliespartij tegen de Philadelphia Eagles. De enorme pressie op Sam Bradford zorgde ervoor, dat de quarterback de aanval niet op touw kreeg. Bradford zal vanavond enorm geholpen zijn bij korte plays en/of extra protectie van zijn tight ends. De verwachting is dat dit het recept wordt voor de aanval van de Vikings, om de sterke pass rush van de Bears te weerstaan.
Rushing the passer
De Chicago Bears beschikken over de edge rushers om het vanavond de Vikings aanvallend zeer lastig te maken. Rookie Leonard Floyd speelde zijn beste wedstrijd vorige week. Aan de andere kant hebben ze sterspeler Pernell McPhee, die vanavond pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen speelt, vanwege een blessure. McPhee is in potentie de meeste dynamische speler van de verdediging van de Bears, maar zal nog wat roestig ogen vanavond en niet alle snaps spelen. Hij zal veelvuldig vervangen worden door Willie Young en Sam Acho. Dit kwartet moet het gaan doen voor de Bears willen ze een kans maken vanavond.
Onwenning
Vanavond zal naar alle waarschijnlijkheid quarterback Jay Cutler weer terugkeren in de basis van de Bears. Hoe dat zal gaan, is voor iedereen nog een groot vraagteken. Hij zal namelijk voor het eerst samenspelen met de rookie running back Jordan Howard. Daarnaast waren de prestaties van Cutler niet echt best voor zijn afwezigheid. Een feit dat vertrouwen geeft, is dat Cutler en wide receiver Alshon Jeffrey goed waren voor vijf touchdowns tegen de Vikings in de laatste vijf jaar, maar of dat dit jaar lukt tegen de ijzersterke verdediging van de ploeg uit Minnesota, valt te bezien.
Beste van het beste
De defensie van de Vikings is namelijk de beste van de NFL dit jaar. De defensive line zorgt voor enorm veel pressie met Everson Griffen en Brian Robinson, beiden goed voor vier sacks. Zij zullen Cutler vanaf de eerste minuut gaan opjagen en hem dwingen tot het maken van fouten. De Vikings hebben namelijk de achterhoede om te profiteren met Xavier Rhodes, Trae Waynes en Andrew Sendejo, alle drie goed voor twee intercepties. Cutler zal dus vooral in het begin op safe moeten spelen, om te voorkomen dat de wedstrijd vroegtijdig in de handen van Vikings valt.
Dallas Cowboys v Chicago BearsAfbeeldingsresultaat voor xavier rhodes
Match-ups

  • Alshon Jeffrey (Bears) vs. Xavier Rhodes (Vikings); Jeffrey noteert gemiddeld 100 receiving yards wanneer hij samen met Cutler speelt. Rhodes heeft slechts vier intercepties in zijn hele carriere. Beide heren zullen vanavond weer aan elkaar gekoppeld worden aangezien Rhodes met zijn lengte de beste match up is tegen de lange Jeffrey. De weg naar succes voor de Bears zal via Cutler naar Jeffrey moeten vanavond.
  • Leonard Floyd (Bears) vs. T.J. Clemmings/Jake Long (Vikings); Floyd noteerde vorige week twee sacks, forced fumble en een TD recovery. Hij lijkt in bloedvorm. De rechter tackle positie van de Vikings is nog een vraagteken, maar het is kiezen tussen twee kwaden zo lijkt het. Clemmings is net een draaideur, terwijl Jake Long roestig oogt. Beide heren zijn verre van een stabiel en de Bears weten dat.

Prognose
Er zal vanavond niet veel gescoord worden, omdat beide verdedigingen elkaar goed in de tang houden. Uiteindelijk zal de aanval van de Bears fouten gaan maken omdat de pressie van de defensie van de Vikings hen te veel wordt. De ploeg uit Minnesota zal de fouten van de Bear genadeloos afstraffen en uiteindelijk in de laatste fase van de wedstrijd weglopen bij de Bears.
De Vikings winnen met 21-14

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen