Jackson houdt play-off hoop Ravens in leven

In Baltimore streden dinsdagavond twee ploegen voor hun laatste kans om de play-offs te halen. Voor de Cowboys zou dat moeten gebeuren via divisiewinst in de NFC East. Een divisietitel is voor de Ravens heel ver weg, maar een wild-card ligt nog wel in het verschiet. Lamar Jackson hielp zijn team uiteindelijk langs de Cowboys. De voormalig MVP stond een week langs de kant vanwege COVID-19, maar liet gisteravond zien volledige hersteld te zijn.

Run first

Weliswaar zou Jackson een voortreffelijke wedstrijd spelen, maar daar leek het in het begin zeker niet op. Zijn eerste drive van de avond resulteerde al snel in een interception. Een field goal bracht de Cowboys aan de leiding. De Ravens bouwden, zoals gewoonlijk, op hun sterke running game. Gus Edwards, J.K. Dobbins en Jackson zelf waren al vroeg succesvol met hun runs. Een schitterende run van Jackson op fourth down, waarmee hij zijn eerdere fout goed maakte, bracht de thuisploeg aan de leiding.

De Cowboys gaven zich niet zo maar gewonnen. Na een uitstekende kick-off return stond Andy Dalton al snel in de redzone. Daar vond hij Michael Gallup voor zijn eerste touchdown van de avond. In plaats van die goede lijn door te trekken, ging ook Dalton daarna in de fout. In een vergelijkbare situatie als die met Jackson werd ook zijn pass onderschept. Baltimore profiteerde optimaal door een touchdown van Miles Boykin. Bij rust stond de thuisploeg voor met 17-10.

Derde kwart beslissend

Dit off-season werd Greg Zuerlein als kicker binnengehaald door de Cowboys. Doorgaans één van de meest betrouwbare kickers in de NFL wist echter niet zijn gebruikelijke niveau te halen. Twee gemiste field goals van 52 en 53 yards kwamen Dallas duur te staan. Weer profiteerde Jackson, dit keer met een prachtige touchdown pass op Marquise Brown. Aan het eind van het derde kwart stond het 24-10 en was de wedstrijd grotendeels beslist

Met hun running game (294 rushing yards) speelde de thuisploeg de wedstrijd gedecideerd uit: 34-17. Door deze overwinning blijven de Ravens in de race om een wild-card voor de play-offs. De Colts en Dolphins staan nog slechts één wedstrijd voor op de Ravens in de jacht op de felbegeerde play-off plaatsen. Voor de Cowboys lijkt het seizoen nu toch echt voorbij. Ze staan twee wedstrijden achter op Washington en New York. Gezien het niveau van de ploeg uit Dallas zal niemand meer een cent geven voor de kansen van de Cowboys.


Lees hier de recap van de wedstrijden gespeeld op maandagavond

Coverfoto: Nick Wass / AP Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen