Game Previews | MNF Week 6: 49ers @ Packers

Een nieuwe maandag dus ook een nieuwe editie van Monday Night Football. Voor het eerst in drie jaar spelen de San Francisco 49ers en de Green Bay Packers weer eens een wedstrijd tegen elkaar. De Packers moeten winnen om de top van een ijzersterke NFC North in het spoor te blijven. Voor de 49ers wordt het puzzelen met een waslijst aan blessures.


15 Oktober 2018 – 02:15 | San Francisco 49ers (1-4) @ Green Bay Packers (2-2-1) Lambeau Field

De San Francisco 49ers hebben goede ervaringen met het spelen van wedstrijden op Monday Night. Er werd namelijk al negen keer op rij gewonnen. Komt nog eens bij dat ze met 48 gewonnen wedstrijden op maandag een NFL record in handen hebben. Om voor een tiende opeenvolgende keer te winnen op maandag zal lastig worden. De 49ers zijn namelijk geplaagd door een ware blessure-tsunami. Afgelopen donderdag waren er maar liefst acht spelers van de offense die vanwege blessures niet konden meetrainen. Waaronder belangrijke namen als: Pierre Garcon, Joe Staley, George Kittle en Matt Breida. Het wordt voor coach Mike Shanahan aardig puzzelen als deze spelers niet op tijd fit zijn.
Voor de Green Bay Packers zijn er andere zorgen. Het altijd aanvallend ingestelde team heeft dit seizoen nog niet boven de 30 punten weten te scoren. Met een gemiddelde van 23 punten per wedstrijd staan ze op een magere 18e plek. Om te beginnen zal Aaron Rodgers beter beschermd moeten worden, hij is namelijk al 16 keer gesacked. Daarnaast moet het third down efficiency omhoog (minder dan 40%), moet er meer uit red zone situaties worden gehaald en zijn er veel te veel offensive holding penalties gemaakt. Het oogt zeer slordig allemaal aan offensieve zijde. Eens kijken of zowel de offense als de defense voor het eerst dit seizoen twee solide helften op de mat kan leggen.
Winst voor de Packers is niet alleen belangrijk om in een ijzersterke NFC North in de running te blijven. Ze zullen met een goed gevoel hun bye week in willen gaan. Na de bye staan er namelijk wedstrijden tegen de Rams en de Patriots op het programma. Eens kijken of de Packers vannacht hun groove kunnen vinden tegen de 49ers. Die op hun beurt hopen niet nog meer geblesseerde spelers aan de blessurelijst toe te voegen.

Coverfoto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen