Franchise Tag Deadline Day – Een aantal opvallende namen

Von Miller
De eerste dag van maart was de deadline voor alle teams om hun Franchise Tags kenbaar te maken. Een Franchise Tag geeft teams de optie om langer te onderhandelen met een speler van wie het contract afloopt, voordat deze in de Free Agency pool terecht komt. Elk team heeft jaarlijks de optie op één tag. Slagen de onderhandelingen niet, dan wordt de speler gebonden aan een éénjarig contract met een salaris gebaseerd op de afgelopen jaren. Voor dure posities als quarterbacks en pass rushers vaak dus niet ideaal. Desalniettemin zagen we ook dit jaar weer een aantal grote namen langs komen in het lijst met getagde spelers.
Muhammad Wilkerson, New York Jets defensive end
Werd gisteren al bekend gemaakt als tag van de Gang Green. Een volledig logische keuze. Wilkerson werd getipt als een top 5 Free Agent dit offseason. De Jets zullen er alles aan gelegen zijn Wilkerson voor een langere termijn vast te leggen, Wilkerson moet echter ook weten dat hij veel andere opties heeft buiten New York.
Alshon Jeffery, Chicago Bears wide receiver
Nadat vorig jaar Brandon Marshall al vertrok uit Chicago om zijn heil elders te zoeken, konden de Bears niet toelaten dat ook Jeffery zou vertrekken. Alles lijkt er echter op dat Cutler nog maar één jaartje van de boomlange, ijzersterke wide receiver kan genieten. Een nieuw lange termijn contract zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Tot spijt van de organisatie.
Kirk Cousins, Washington Redskins quarterback
Eerder dit offseason was er nog lichte twijfel over de toekomst in Washington voor deze jonge quarterback. Als je de feiten op een rijtje zet, is Captain Kirk echter een logische keuze. Cousins viel nog onder een rookie contract en was dus een niet al te prijzige optie voor de Redskins. Bovendien liet zijn spel in 2015 bij vlagen sprankjes zien van wat een Franchise Quarterback zou kunnen worden. Cousins zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar onder de tag in Washington spelen om te laten zien of hij een vervolg kan geven aan wat hij in 2015 heeft laten zien.
Von Miller, Denver Broncos outside linebacker
De Super Bowl MVP van 2016 heeft de Exclusive Tag ontvangen van zijn ploeg. Beide partijen zullen er alles aan doen om een mooie deal te sluiten. Von Miller heeft al laten vallen graag in Denver te blijven. De tag voor Miller betekent dat Brock Osweiler, de populaire jonge quarterback achter Peyton Manning de Free Agency in gaat, terwijl over de toekomst van Peyton nog niets meer bekend is dan geruchten.
Naast Osweiler zijn er meer interessante namen die na vandaag de Free Agency markt op gaan. Neem bijvoorbeeld Doug Martin, Tampa Bay Buccaneers running back. Geen tag ontvangen, dat betekent dat er nog een week de tijd is om tot een nieuw contract te komen. Zo niet, dan zal de Muscle Hamster goed in de markt liggen. Martin krijgt misschien wel serieuze concurrentie op zijn positie. Onder andere Lamar Miller (MIA), James Starks (GB) en Matt Forte (CHI) zijn niet getagd.
Een andere grote naam die dit jaar vrij komt is Mario Williams. Na een seizoen vol ergernissen heen en terug tussen hem en coach Rex Ryan hebben de Buffalo Bills besloten hem van het roster te halen voor het nieuwe seizoen. Het vertrek van Williams, inmiddels 31 jaar oud, maakt een hoop capspace vrij voor de Bills.
Het vertrek van Williams staat al vast. Overige niet getagde spelers kunnen nog altijd een contract verlenging bespreken. Echter zijn ze vanaf volgende week vrij om dit met iedereen te doen. Dit offseason kunnen we weer een aantal interessante wisselingen verwachten.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen