Colts verrassen Chiefs, Packers te sterk voor Cowboys

Zondagavond stond de game of the week op het programma. Een kraker van jewelste tussen de Packers en Cowboys. Velen zullen van te voren hun geld op de Cowboys hebben ingezet. Die favorietenrol werd snel teniet gedaan door Aaron Rodgers en de Packers. In Kansas City was het vooraf ook niet moeilijk om een favoriet te kiezen. De Chiefs zouden de Colts wel even opzij schuiven. Ook hier liep het anders. De Colts wisten de Chiefs murw te beuken met hun running game. Met een strompelende Patrick Mahomes liepen de Chiefs tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan. De QB back-up-battle tussen Gardner Minshew II en Kyle Allen werd in het voordeel beslecht van de Panthers QB na een enerverende wedstrijd in Charlotte. De Broncos pakten hun eerste overwinning van het seizoen tegen de Chargers.

MET RODGERS IN BLOEDVORM WINNEN DE PACKERS IN DALLAS

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys | 34 – 24

Rodgers wist tot zondagavond altijd te winnen in het nieuwe AT&T Stadium. De verwachting voor aanvang van deze wedstrijd was dat daar verandering in zou komen. De Cowboys waren favoriet. Hoe anders liep het. Dak Prescott zou een record aantal yards (463) gooien deze wedstrijd, maar het was niet genoeg. Een veel efficiëntere Rodgers zette de Cowboys op hun plaats.

IJZERSTERKE START PACKERS

Het begin was exemplarisch voor de hele wedstrijd. De Cowboys offense pakte flink wat yards, maar leverde vervolgens de bal in. Amari Cooper kreeg de bal niet onder controle en Jaire Alexander wist over te nemen. Ook exemplarisch was de wijze waarop Aaron Jones werd ingezet. De verwachting was dat de Cowboys de running game zouden domineren, maar het was de Packers running back die ongrijpbaar bleek. Hij scoorde meteen de eerste Packers touchdown. Daar zou het niet bij blijven. Aaron Rodgers dartelde als een jonge god om de Cowboys D-line heen en wist de ene na de andere medespeler te vinden. Ook zijn tweede drive resulteerde in een touchdown, wederom binnengelopen door Jones. De Packers stonden aan het eind van het eerste kwart al met 14-0 voor.

WEINIG LUKT BIJ DE COWBOYS

Tijdens de eerste drie drives van de Cowboys wisten ze telkens op de helft van de Packers te komen. Keer op keer ging het vervolgens fout. Aan het begin tweede kwart gooide Prescott al zijn tweede interception. De eerste kon wellicht Amari Cooper nog worden aangerekend. De tweede zeker niet. Prescott gooide de bal zo in de armen van Chandon Sullivan. Pas laat in het tweede kwart vielen de Cowboys voor het eerst in positieve zin op. Op de rand van de endzone wist de Cowboys defense de Packers tot een field goal te dwingen. Een doekje voor het bloeden. Ondertussen stonden de Packers al met 17-0 voor.

DE DAG VAN AARON JONES

De fans in het AT&T Stadium hoopten een beter Cowboys team te zien in de tweede helft. Wat er ook besproken werd tijdens de rust, een antwoord op Aaron Jones vonden de Cowboys in ieder geval niet. Direct na rust was het weer raak: de derde touchdown van Jones en een monsterscore leek in de maak. Pas halverwege het derde kwart schoot Brett Maher de hatelijk nul van het scorebord voor Dallas. De Packers lieten er geen gras over groeien. Rodgers en Jones gingen vrolijk door waar ze al de hele avond mee bezig waren. Jones scoorde zijn vierde touchdown, een evenaring van het franchise record. Daarmee namen de Packers een 31-3 voorsprong en was de wedstrijd beslist.

COWBOYS KOMEN IETS TERUG

Nadat de achterstand onoverkomelijk was geworden, begon het eindelijk te lopen voor de Cowboys. Wide receiver Michael Gallup ving op schitterende wijze een pass van Prescott. Eindelijk was daar de eerste touchdown voor de mannen van Jason Garrett. Diezelfde Garrett liet zich gaan tegen de officials nadat hij een call onnodig moest challengen. Het leverde de Cowboys een penalty op. Dat kon er ook nog wel bij. Even leek Prescott een comeback in gang te zetten. Op 31-10 kwamen de Cowboys opnieuw in de redzone. De derde interception van Prescott werd terug gedraaid vanwege een penalty en de Cowboys scoorden hun tweede touchdown.

Nadat de Cowboys defense Rodgers eindelijk een keer wist te temmen, kreeg Prescott de kans om serieus terug in de wedstrijd te komen. Op dat moment faalt de QB wederom. Dit keer is het wel de derde interception van de avond. De 463 yards die Prescott gooide waren nutteloos door alle gemiste kansen en interceptions. In het slot van de wedstrijd kwamen de Cowboys weer wat dichterbij na een touchdown van Cooper. Een gemiste field goal in de absolute slotfase bezegelde het lot voor de thuisploeg. De Packers pakten een belangrijke overwinning in Dallas door de Cowboys met 34-24 te verslaan.

COLTS VERRASSEN CHIEFS IN ARROWHEAD STADIUM

Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs | 19 – 13

Geen enkel team wil momenteel graag afreizen naar Arrowhead Stadium. De Chiefs zijn nagenoeg onverslaanbaar in eigen huis. Een stoïcijnse Jacoby Brissett had echter maling aan de status van Mahomes en zijn mannen. De Colts hadden een slimme tactiek voorbereid die uitstekend bleek te werken. Aanval is de beste verdediging en dus zorgden de Colts er voor dat ze de bal zo lang mogelijk in bezit hadden. Zo werd Mahomes buitenspel gezet en wist Indianapolis tot ieders verbazing de winst te pakken in Kansas City.

COLTS RUNNING GAME

Nadat de Chiefs de score hadden geopend met een field goal namen de Colts brutaal de leiding in Arrowhead stadium. Marlon Mack danste langs de Chiefs defense. Jordan Wilkins, de andere Colts running back, kwam tot op een yard van de endzone. Brissett zelf liep daarna de touchdown binnen. De tactiek van de Colts om te focussen op de running game wierp direct zijn vruchten af.
Een achterstand brengt bij Mahomes over het algemeen het beste naar boven. Dat was ook nu weer het geval. Op third-and-eighteen weet hij eerste meerdere verdedigers van zich af te schudden om vervolgens Bryon Pringle met een schier onmogelijke pass te bereiken in de endzone. Een ongelooflijk staaltje Mahomes Magic.

TURNOVERS AAN BEIDE KANTEN

De Colts sloegen meteen terug. Door pass interference op een lange bal van Brissett kwamen de Colts al snel weer in de redzone. Het publiek in Arrowhead Stadium, dat voor een fantastische ambiance zorgde, zag Indy langszij komen met een rake field goal. Brissett, tot dan toe foutloos, gooide bij zijn volgende drive de eerste interception van de wedstrijd. Tyrann Mathieu ving de bal en bracht Mahomes in positie om de Chiefs weer op voorsprong te zetten. Maar ook bij de Chiefs ging het mis. LeSean McCoy was op weg om een flink aantal yards te scoren maar verloor controle over de bal. Aan het einde van de eerste helft pakten de Colts brutaal de leiding door een raak geschoten field goal.

BALBEZIT COLTS

In het derde kwart hadden de Chiefs geluk. David Okereke leek de bal te vangen na een fumble van Kansas City. De officials besloten echter dat de bal eerst de grond had geraakt voordat Anthony Sherman de controle over de bal verloor. Mazzeltje voor de Chiefs. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in het derde kwart. Bij de Chiefs namen de zorgen toe nadat Mahomes hinkend het veld verliet. De MVP-QB kon verder, maar leek wel last te hebben na deze actie.
In het laatste kwart kwam Kansas City nooit toe aan het inzetten van een eindsprint. De Colts hielden heel slim de bal in de ploeg. Brissett en Mack pakten heel langzaam yard voor yard om de bal maar zo lang mogelijk in de ploeg te houden. Een tactiek die succesvol bleek. De Chiefs kregen geen grip op Mack (132 yards). Aan de andere kant was de magie van Mahomes uitgewerkt. Dat kwam ook door de Colts defense. In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen vielen er slechts drie sacks te noteren tegen de Chiefs QB. De Colts scoorden vier sacks in één wedstrijd zondagavond.

INDY TERUG IN DE AFC SOUTH

Bij een 16-10 achterstand voor de Chiefs werd een gemiste kans op fourth-and-one fataal voor de thuisploeg. De Colts wisten weer een field goal te benutten en de wedstrijd in het slot te gooien. Indy pakte de overwinning zeer verrassend met 19-13. Door die overwinning doen de Colts bovenin mee in de AFC South. De Chiefs verliezen voor het eerst dit seizoen en zien zowaar de Raiders dichterbij komen.

OVERIGE DUELS

Jacksonville Jaguars @ Carolina Panthers 27 – 34
Christian McCaffrey (237 yards, 3 TD) wist, na een boeiend gevecht met de Jaguars in Charlotte, de winst voor de Panthers over de streep te trekken.
Denver Broncos @ LA Chargers 27 – 10
Chargers krijgen geen grip op Philip Lindsay (114 yards, 1 TD) en de Broncos. Denver heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Coverfoto: Tom Fox/Staff Photographer