Colts eindigen tijdperk Fitzpatrick bij Jets

jets
De Indianapolis Colts hebben een einde gemaakt aan het tijdperk Ryan Fitzpatrick in New York. De Colts vernederden de Jets in eigen huis met 41-10 en de quarterback van New York werd in de rust al gepasseerd ten faveure van Bryce Petty en na afloop van de wedstrijd maakte coach Todd Bowles bekend dat de jonge spelverdeler tot het einde van het seizoen het vertrouwen krijgt om zich te bewijzen.
De Colts hadden voor dit duel weer de beschikking over Andrew Luck, de quarterback die de vorige wedstrijd op Thanksgiving moest missen vanwege een hersenschudding. Met vier touchdowns had hij een belangrijk aandeel in de zege van de Colts, die door de overwinning de gedeelde leiding hebben in de AFC South.
Vanaf het begin was duidelijk dat het een zware avond zou worden voor de Jets. De kickoff kon slechts terug gelopen worden tot de 11-yard lijn, en vandaar ging het snel alleen nog maar nog minder. Dwayne Allen had de dag van zijn leven voor de Colts, want hoewel hij slechts vier keer de bal kreeg van Luck, was hij goed voor drie touchdowns.


Na het eerste kwart stond het 14-0 en bij rust was het duel met een 21-3 tussenstand al gespeeld. Dit tot grote onvrede van de Jets-fans, die hun ploeg hartstochtelijk uitfloten. Het vervangen van Fitzpatrick door Bryce Petty bracht hier niet veel verandering in. De aanwezige fans in New York bleven hun onvrede kenbaar maken.


Petty was in de tweede helft goed voor de enige touchdown van de Jets, maar deze kwam nadat de Colts onder meer Luck al van het veld hadden gehaald en het duel dus al lang gespeeld was. De jonge quarterback gooide ook nog twee turnovers, maar voor Bowles maakte dat niet uit en direct na de wedstrijd vertelde hij de media dat Petty de rest van het seizoen zal starten voor de Jets. Of Fitzpatrick de back-up wordt, of dat Christian Hackenberg ook nog de kans krijgt om zich te bewijzen, dat wilde Bowles nog niet vertellen.

“It’s a great opportunity for me, obviously,” zei Petty, die eerder dit seizoen al een wedstrijd startte voor de Jets. “I didn’t want it to be this way. I’d much rather have us in the same situation we were in last year, trying to make the playoffs. But what I do know is opportunities are few and far between in this league, and you have to capitalize on any chances you get. I’m going to work my ass off.”

Voor de Colts was de zege op de Jets belangrijk. Door de bye-week van Tennessee en de nederlaag van de Texans staan de Colts ondanks de zes nederlagen op een gedeelde eerste plaats in de divisie. De Texans staan op basis van de zege in het eerste onderlinge duel nog aan kop, maar Houston komt zondag naar Indianapolis voor het tweede duel in de divisie. De winnaar van dit duel zet een grote stap richting de play-offs.
De Jets zijn daarentegen klaar en de spelers zullen vooral moeten bewijzen dat ze de potentie hebben om deel uit te maken van de toekomst van de ploeg in New York. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij de San Francisco 49ers, de ploeg die elf wedstrijden op rij heeft verloren. Een nieuwe nederlaag kan wel eens betekenen dat Bowles aan het einde van het seizoen ontslagen zal worden. Voor de fans van de Jets is het duidelijk, zij moeten het leed blijven ondergaan van het zijn van een Jets-fan.


Foto: Twitter

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
  1. Heeft dan toch ook weer een positieve kant. De Jets moeten nu wel verjongen m.b.t. de QB positie en het afzwaaien van Fitzpatrick geeft de nodige ruimte in het salarishuis. Ik las al geruchten dat Romo evt. een kandidaat is voor volgend jaar. Laten we hopen dat dat niet waar is, Dallas presteert niet voor niks zo goed dit jaar. Bovendien ben je die ruimte in het salarishuis dan direct weer kwijt. Ze moeten Petty en Hackenberg gewoon de kans geven. Met dat geld kan de offensive line even flink gestut worden. Ik snapte er al geen bal van dat ze dat dit jaar niet geprobeerd hebben. Ik ga er van uit dat de defense gewoon een minder jaar heeft, want vorig jaar lieten ze zien dat er kwaliteit genoeg is in verdedigend opzicht. Nu graag nog 4 nederlagen, zodat ze voor in de rij staan tijdens de draft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen