32-in-32: New Orleans Saints

Atlanta Falcons v New Orleans Saints
De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32-in-32, in volgorde van hun prestatie in 2015. Vandaag aan de beurt: de New Orleans Saints.

TERUGBLIK

De New Orleans Saints beleefden een bewogen seizoen. Nog voordat de competitie in 2015 werd afgetrapt, haalden de Saints al de headlines. Eerst werd tight end Jimmy Graham naar Seattle gestuurd en later volgde wide receiver Kenny Stills de route naar Miami.
De competitie was ook niet om over naar huis te schrijven, want New Orleans eindigde als derde in de NFC South. Kwakkelend kwamen de Saints tot een 7-9 record, met dank aan de dramatische prestaties van de verdediging. Defensive coordinator Rob Ryan moest daardoor het veld ruimen en vertrok naar broer Rex in Buffalo.

FREE AGENCY

NO FA
In de free agency periode trokken de Saints – geheel terecht- vooral verdedigende versterkingen aan. Defensive tackle Nick Fairley kwam over van de St. Louis Rams; een welkome aanwinst, nu rookie Sheldon Rankins is uitgeschakeld.
Ook linebacker James Laurinaitis verruilde de Rams voor Saints, die verder ook nog tight end Coby Fleener vastlegden.
De New Orleans Saints zagen veel spelers vertrekken. Brandon Browner, die teleurstelde bij de Saints, voegde zich weer bij de Seahawks, terwijl guard Jahri Evans met hem meeging. Safety Rafael Bush vertrok naar de Lions.
NFL Draft
NO DRAFT
In de NFL Draft hadden de New Orleans Saints dit jaar maar vijf keuzes. De eerste pick werd besteedt aan defensive tackle Sheldon Rankins van de Louisville Cardinals.
In de tweede ronde mochten de Saints twee keer prijsvissen. Wide receiver Michael Thomas was pick nummer 47 en maakt een bijzonder goede indruk bij New Orleans. Als derde selectie pakten de Saints safety Vonn Bell van het bord. Bell moet op de termijn de krakkemikkige defenseie van New Orleans een flinke impuls geven.

OFFENSE

NO OFF
Verbazingwekkend genoeg draaide de offense van de New Orleans Saints afgelopen seizoen op volle toeren. Quarterback Drew Brees had geen echte toppers om zich heen, maar geholpen door Willie Snead en Brandin Cooks waren de Saints de nummer één pass offense van de NFL.
De aanvallende prestaties vallen deels toe te schrijven aan de solide O-line van New Orleans. Nieuwkomer Max Unger hield zich goed staande en tackles Terron Armstead en Zach Strief waren, zoals al jaren het geval, de ankers van de lijn.

DEFENSE

NO DEF
De  defensie van de New Orleans Saints stelde, in tegenstelling tot de aanval, diep teleur. De verdediging van de ploeg eindigde, statistisch gezien, als 31ste. De slechte prestaties kostten defensive coordinator Rob Ryan zijn baan, maar of hij daar alleen verantwoordelijk voor was, daar kan aan getwijfeld worden.
Rookie linebacker Stephone Anthony zakte vorig jaar hard door het ijs en ook de komst van Dannell Ellerby wierp niet de gehoopte vruchten af. Met de komst van James Laurinaitis hopen de Saints daar dit jaar iets aan te doen.
Lichtpuntje was de secondaryDelvin Breaux beleefde zijn doorbraak en ook Kenny Vaccaro beleefde een stabiel seizoen. Rookie P.J. Williams, die met grote verwachtingen werd binnengehaald, miste echter het volledige seizoen. De Saints hopen dit jaar echter wel gebruik te kunnen maken van zijn diensten.
PROGNOSE

De New Orleans Saints hebben tot week 4 een aardig schema. Het seizoen wordt afgetrapt tegen de Oakland Raiders, waarna de Saints het een week later opnemen tegen de New York Giants. Vorig jaar eindigde deze match-up in een indrukwekkende shoot-out, die de Saints uiteindelijk wonnen
Na de bye week wordt het echter een stuk pittiger. Dan volgt namelijk een serie van zes wedstrijden, waarin de ploeg twee keer de Carolina Panthers tegenkomt, de Seattle Seahawks en de Denver Broncos ontmoet. In de laatste vier wedstrijden moeten de Saints punten scoren om in de divisie goed te eindigen. Dan staan namelijk wedstrijden gepland tegen de Tampa Bay Buccaneers (twee keer) en de Atlanta Falcons.
De Saints hebben een ‘haalbaar’ begin van het seizoen, maar na de bye is het aanpoten. Het valt dan ook te bezien of de Saints weer als derde kunnen eindigen in de NFC South.
Prognose: 6-10
  1. De Nederland League op NFL.com zoekt nog 1 speler. Houd je van fantasy football doe dan mee, er zit wel 1 voorwaarde aan vast en dat is dat je echt actief meespeelt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen