WBC Update: Gary Sanchez kiest voor Yankees, gewijzigde regels

7776160634_6870ac7001_k
Over minder dan een maand begint de World Baseball Classic en de geruchten veranderen langzaam in feiten. Zo zijn de rosters van de deelnemende landen nagenoeg rond. Ook laat de organisatie steeds minder onduidelijkheid over met betrekking tot de vorm waarin het spel gegoten zal worden.
Op het volle roster van de Dominicaanse Republiek hoeft geen plaats te worden ingeruimd voor Gary Sanchez. Wat al maanden in de lucht hing is nu definitief. Sanchez zal het toernooi aan zich voorbij laten gaan om Spring Training met de New York Yankees mee te maken. De beslissing is opvallend omdat Sanchez zijn ja-woord al had gegeven.

Sanchez kende in de tweede helft van het seizoen 2016 een bloeiperiode en wil zijn eigen glazen niet ingooien vroeg in het jaar 2017. “Ik had ja gezegd, maar afgelopen weekend heb ik me bedacht na een gesprek met mijn familie”, liet de jonge Yankee weten aan de New Yorkse media. “Het is beter om Spring Training in zijn geheel mee te maken om een goede kans te maken op een vaste plek in de line-up.”
De meningen over het wel of niet deelnemen aan het landentoernooi zijn in Yankees-kringen verdeeld. Drie weken geleden liet pitcher Masahiro Tanaka weten ook de New Yorkse vereniging boven zijn land te kiezen. Didi Gregorius (Team Kingdom of the Netherlands) en Dellin Betances (Dominicaanse Republiek) kiezen juist wel voor deelname.

Spelregels bekendgemaakt

Met het toernooi minder dan een maand weg is de organisatie vandaag naar buiten gekomen met een aantal regels die anders zullen zijn dan in de drie voorgaande edities van de World Baseball Classic. De eerder al uitgelekte regel over de zogenaamde designated pitcher pool werd hierbij bekrachtigd. Deze regel houdt in dat de landen tien pitchers in een reserve pool kunnen plaatsen. Elk team moet iedere ronde twee pitchers uit de pool gebruiken, ook in de eerste ronde.
Worden de pitchers die op de designated lijst niet gebruikt in een ronde, dan vervalt de gehele pool voor dat land voor het verdere toernooi. Pitchers die van het roster worden gehaald na een speelronde kunnen niet terug in de pool worden geplaatst. Zij zijn niet meer speelgerechtigd voor het verdere toernooi.
Andere regels die zullen gelden zijn die van de tie breaker game, die inhoudt dat als twee ploegen of drie ploegen volledig gelijk eindigen een onderlinge extra wedstrijd moet bepalen wie de volgende ronde bereikt. Ook video replay zal in de eerste twee speelrondes worden ingezet, maar alleen rondom beslissingen met betrekking tot homeruns. In de kampioensronde in Dodger Stadium zal video replay niet worden ingezet. Tot slot zal er in het geval van extra innings vanaf de elfde inning worden gekozen voor het begin van de inning met lopers op het eerste en tweede honk.
Foto: Flickr/The Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen