WBC Update: Noah Syndergaard niet, Fran Cervelli wel

25831051730_d963660523_k
Het was even een paar dagen stil rond de voorbereidingen richting de World Baseball Classic 2017, maar vandaag was daar ineens weer wat roster-nieuws te melden. Zowel in Team USA als bij Italië zijn wat ontwikkelingen waar te nemen. Voor Team USA was het nieuws echter minder aangenaam dan voor de grootste Europese concurrent van Team Kingdom of the Netherlands.
Waar in eerste instantie iedereen zeer gretig leek om voor Team USA te spelen tijdens de WBC regent het ineens afzeggingen. Vorige week liet Rick Porcello al weten liever niet mee te doen. Vandaag kwamen daar Noah Syndergaard en Corey Kluber bij. Syndergaard liet weten dat hij het weliswaar een eer vindt om voor Team USA uit te komen, maar dat hij gezien zijn gezondheidsproblemen van de afgelopen maanden liever zijn aandacht richt op fit worden voor de seizoensstart. De ace van de New York Mets gelooft dat de beste manier om dat te doen het volgen van zijn gebruikelijke voorbereidingsmethode is.
Een paar uur eerder bracht Jon Morosi al naar buiten dat ook Corey Kluber even overslaat. De sterpitcher van de Cleveland Indians, die een hoofdrol opeiste in de play-offs, denkt dat het beter is om even rust te nemen in de aanloop naar een nieuw seizoen.


De afzeggingen maken de weg vrij voor een aantal nieuwe namen bij Team USA. Dallas Keuchel (Houston Astros) heeft gezegd oren te hebben naar een deelname aan het toernooi. Ook Brian Dozier van de Minnesota Twins heeft aangegeven dat een plekje op het roster van Team USA bemachtigen voor hem op dit moment prioriteit nummer 1 is.
Team Italy
Ondertussen beginnen de eerste namen van het team dat Italië gaat vertegenwoordigen ook naar buiten te komen. Gelijk aan bijvoorbeeld Israël en Team Kingdom of the Netherlands is een groot deel van het roster gewoonte getrouw ingeruimd voor (klein-)kinderen van immigranten die uit de Verenigde Staten komen. Zo staan bijvoorbeeld Francisco Cervelli (Pittsburgh Pirates) en Drew Butera (Kansas City Royals) op het mogelijke roster.


Ook is het zo goed als zeker dat Chris Colabello opnieuw het uniform van Italië aantrekt. De in Massachusetts geboren eerstehonkman stond net als Butera in 2013 ook al op het formulier voor de Italianen. Mogelijk volgen in de komende dagen meer namen die voor de tweede maal voor The old country willen uitkomen. Vooral de naam van Anthony Rizzo zingt rond.
Diaz eerste naam Puerto Rico
Puerto Rico kreeg vorige week een kleine tegenvaller te verwerken toen Nolan Arenado liet weten liever voor de Verenigde Staten uit te willen komen. Vandaag kon het echter toch de eerste naam bekend maken. Edwin Diaz van Seattle Mariners zal met zekerheid de kleuren van zijn land verdedigen komende maart.
Puerto Rico werd bij de vorige editie tweede nadat het de finale van Dominicaanse Republiek verloor. Diaz was er destijds niet bij. Italië en Puerto Rico komen elkaar in de eerste ronde in Poule C tegen.
Foto: Flickr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen