Profar naar Padres, Moose tekent bij de Reds

Jurickson Profar is voor de tweede winter op rij van club veranderd. De San Diego Padres pakten snel door, nadat zij onlangs het talent Luis Urías ingezet hadden in een trade met de Milwaukee Brewers voor Trent Grisham en Zach Davies. Later op de avond volgde er nog meer transfernieuws. Free agent Mike Moustakas zou volgens bronnen een meerjarig contract hebben ondertekend bij de Reds.

PROFAR

Koninkrijksspeler Profar hoopte afgelopen seizoen bij de Oakland Athletics eindelijk uit te groeien tot een vaste waarde, nadat hij bij de Texas Rangers jarenlang de rol van manusje-van-alles had vervuld. Een zwakke start gooide echter roet in het eten. Na maanden onder de Mendoza-lijn gepresteerd te hebben, werd hij opnieuw een utility player. In die rol krabbelde de 26-jarige switch hitter wat op. In de tweede seizoenshelft kende hij een OPS van .821.


Na één seizoen komt er dus al een einde aan Profars verblijf in Oakland. San Diego had catcher Austin Allen en een player to be named later over voor de diensten van de voormalig top prospect. In Petco Park zal Profar met veteraan Ian Kinsler moeten concurreren om een plek in een infield dat met Manny Machado, Fernando Tatis Jr. en Eric Hosmer verder al vast lijkt te liggen.
Bij de Friars komt Profar een paar bekende (en mogelijk goedgezinde) gezichten tegen. General manager AJ Preller was hoofd van de internationale scouting-afdeling van de Texas Rangers, toen zij in 2009 de jonge Curacãoënaar vastlegden. Ook met de nieuwe manager Jayce Tingler heeft de tweedehonkman een verleden. In Profars laatste jaren bij de Rangers maakte Tingler ook onderdeel uit van die organisatie. Met zijn nieuwe organisatie kwam Profar een eenjarige verbintenis van $5,7 miljoen overeen.

MOUSTAKAS

Het lijkt erop dat Mike Moustakas eindelijk een meerjarig contract te pakken heeft. De infielder zou een vierjarige overeenkomst met de Cincinnati Reds ondertekend hebben. Gedurende die tijd zou hij zo’n $64 miljoen mogen bijschrijven. Daarmee is de oud-Brewer de bestbetaalde free agent die ooit door de organisatie uit Cincinnati werd vastgelegd.

TWEEDE HONK

Met Eugenio Suarez als vaste waarde op het derde honk, zal Moustakas zich op het tweede honk moeten richten. Om plek voor de nieuwkomer te maken, lieten de Reds José Peraza vertrekken. Welke gevolgen het vastleggen van Moustakas heeft op de interesse van de Reds in Didi Gregorius is onduidelijk. Voorlopig wordt de positie van korte stop nog ingevuld door Freddy Galvis. De win now-modus van de club zou ze misschien kunnen verleiden om deze winter nogmaals de portemonnee te trekken voor een free agent.

MARLINS ACTIEF

De Miami Marlins van Derek Jeter trokken maar liefst twee nieuwe spelers aan. Jonathan Villar werd bij de Baltimore Orioles opgepikt in ruil voor het linkshandige talent Easton Lucas. Voor slugger Jesús Aguilar hoefde de organisatie niemand op te geven. Ze konden hem via waivers oppikken. Daarmee blijft de eerstehonkman overigens in Florida, waar hij vorig jaar voor de buurman uit Tampa uitkwam.

NON-TENDERED

Deze spelers vonden dus een nieuw onderkomen. Een andere grote groep spelers zag gister juist hun verblijf ten einde komen. Zij kregen geen nieuw contract aangeboden. Onder deze nieuwe free agents zitten enkele interessante namen. De kans dat een organisatie een gokje zal willen wagen op jongens als César Hernández, Kevin Gausman, Maikel Franco en Blake Treinen lijkt zeer groot. Ook nieuwbakken Gold Glover Yolmer Sánchez, werper Aaron Sanchez, Addison Russell, Tim Beckham, CJ Cron, Josh Phegley, Domingo Santana, Taijuan Walker, Jimmy Nelson, Travis Shaw en Steven Souza Jr. kregen geen nieuw contract aangeboden door hun clubs. De volledige lijst met namen vind je hier.

Coverfoto: Jennifer Stewart/Getty Images

Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen