Wild Card Game: bier op het veld, CUE-TO! CUE-TO!

Wild Card Game - St Louis Cardinals v Atlanta Braves
Sinds 2012 heeft Major League Baseball de Wild Card Game in het leven geroepen. Waar vroeger slechts één team per league, buiten de divisiewinnaars, zich plaatste voor de play-offs, strijden nu twee teams per league om een ticket in de Wild Card Game.
Infield Fly Rule Game
De eerste Wild Card Game in de historie werd direct een memorabele. De St. Louis Cardinals plaatsten zich ten koste van de Atlanta Braves voor de National League Division Series (NLDS), alleen het duel stond vanaf de achtste inning onder protest (Braves). Oorzaak: een controversiële beslissing van de scheidsrechter.
Met een 6-3 tussenstand en één uit en twee honken bezet, sloeg Andrelton Simmons een hoge bal het linksveld in. Door miscommunicatie bij de Cards werd de bal niet gevangen, alle honken bezet voor de Braves. Niet volgens left-field umpire Sam Holbrook: Infield Fly Rule. Simmons werd daarmee de tweede uit in de inning.
Fans in Atlanta konden het niet geloven en bezaaiden het veld met flessen drank. Beide teams werden van het veld gehaald. Na ongeveer twintig minuten werd de wedstrijd hervat, onder protest van Braves’ manager Fredi Gonzalez. Zijn argument was dat er een miscommunicatie was tussen Pete Kozma en Matt Holiday, waardoor de bal op de grond viel. De MLB wees later op de avond het protest af.

CUE-TO! CUE-TO!
Voor het eerst sinds 1992 waren de Pittsburgh Pirates weer actief in de play-offs. En dat hebben we geweten. Een volgepakt PNC Park (fans gekleed in het zwart) in de 2013 NL Wild Card Game tegen de Cincinnati Reds. De fans waren niet alleen toeschouwers, maar namen ook indirect deel aan de wedstrijd. Minutenlang scandeerden Buccos‘ fans de achternaam van Reds’ pitcher Johnny Cueto. CUE-TO! CUE-TO!
En met succes. Cueto liet per ongeluk de bal uit zijn handen vallen. Olie op het vuur voor de fans in het stadion. Wat volgde was een solo homerun van Russell Martin. PNC Park ontplofte. De Pirates plaatsten zich met een 6-2 overwinning voor de NLDS.
In 2014 en 2015 speelden de Pirates wederom in eigen huis in de Wild Card Game. Ondanks de hulp van de fans, waren de Pirates niet opgewassen tegen pitchers Madison Bumgarner van de San Francisco Giants (complete game shutout) en Jake Arrieta van de Chicago Cubs (complete game shutout).

Walk-off Salvador Perez
Het seizoen 2014 moest hét jaar worden van GM Billy Beane en de Oakland Athletics. De A’s gingen all-in en haalden halverwege het seizoen startende werper Jon Lester van de Boston Red Sox. De A’s hadden het volste vertrouwen in de 2014 AL Wild Card Game tegen de Kansas City Royals met Lester op de heuvel.
Oakland nam een 7-3 voorsprong mee in de achtste inning. Geen vuiltje aan de lucht. De Royals kwamen terug, scoorden vier runs en forceerden extra-innings. De A’s namen een 8-7 voorsprong in de twaalfde inning en waren nog drie outs verwijderd van een ontmoeting met de Los Angeles Angels in de ALDS. De Royals kwamen opnieuw terug en boekten de eerste play-offoverwinning sinds 29 jaar dankzij een walk-off honkslag van catcher Salvador Perez.

Foto: Getty Images/archief

  1. 162 wedstrijden.En dan in één wedstrijd beslissing of je door mag in de play-offs. BRILJANT.
    De laatste jaren worden de deelnamers trouwens ook pas op de laatste dag bekend of er is een tiebreaker nodig om een team te bepalen. BRILJANT x 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen