Pitchers slaan Cubs naar 2-0 voorsprong in NLDS

Wood, Chicago Cubs
De Chicago Cubs staan op een comfortabele 2-0 voorsprong in de NLDS. De San Francisco Giants werden zaterdag met 5-2 aan de kant gezet.
Op een avond waarin de aanvalsmachine (808 runs in het reguliere seizoen, tweede plaats in NL) haperde, waren het de pitchers van de Cubs die de belangrijke tikken uitdeelden. Startende werper Kyle Hendricks sloeg in de tweede inning een two-run single, reliever Travis Wood volgde in de vierde inning met een solo homerun.
De 29-jarige Wood is de eerste reliever met een postseason homerun sinds 1924 (Rosy Ryan van de New York Giants). Wood nam in de vierde inning al het stokje over van zijn teamgenoot Hendricks. De 26-jarige Hendricks, één van de verrassingen dit seizoen, verliet de wedstrijd nadat hij geraakt werd door een bal van Angel Pagan.
De Giants kwamen niet meer terug in de wedstrijd, dankzij 5 1/3 puntloze innings van de Cubs’ bullpen. Game 3 staat maandag op het programma in San Francisco. Aan cyborg Madison Bumgarner de taak om uitschakeling te voorkomen.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen