Pirates sweepen de Cubs op Wrigley Field

Andrew McCutchen
Het seizoen 2017 is pas net onderweg, maar de Pittsburgh Pirates kennen een opmerkelijke start. Alle series die zij tot op heden hebben gespeeld, zijn geëindigd in een sweep. Zo verloren de Bucs alle wedstrijden van de Boston Red Sox en Cincinnati Reds en wonnen ze alle wedstrijden van de Atlanta Braves. Afgelopen weekend namen de Pirates het op tegen de regerend kampioen, de Chicago Cubs. De eerste twee wedstrijden werden door de bucs gewonnen met 4-2 en 8-7. Op zondag de kans om dus de tegenstander te sweepen, in Chicago nog wel.
Op zondagmiddag nam Jameson Taillon het namens de Pirates op tegen Jon Lester van de Cubs. Beide pitchers gooiden sterk deze middag en kwamen tot zeven innings pitched. In tegenstelling tot Lester (pitching line 3H, 2BB, 3K’s) kreeg Taillon (7H, 3BB, 6K’s) in de zeven innings een punt tegen. Jason Heyward werd in de zevende inning binnengeslagen door een double van pinch-hitter Tommy La Stella. De Cubs hadden in die inning met de honken vol nog meer kansen om te scoren, maar door goed veldwerk van de Pirates bleef het bij één run.

In de negende inning sloeg Pirates left fielder Adam Frazier, deze zondag goed voor 3 uit 4, een 3-run homerun om de score zelfs op 1-6 te brengen. Aan RP Wade LeBlanc de taak om die voorsprong tot het einde vast te houden en dat deed hij middels een scoreless inning zonder hits tegen succesvol.


De Pirates hebben na twaalf gespeelde wedstrijden een evenwichtige balans van 6-6. Maandagavond nemen zij het op tegen de St. Louis Cardinals (pitching probables zijn Ivan Nova namens de Pirates tegen Lance Lynn van de Cardinals). De Cubs krijgen bezoek van de Milwaukee Brewers en sturen veteraan John Lackey naar de heuvel om het tij te keren. Voor de Brewers gooit Chase Anderson.
Verder in de MLB afgelopen nacht:

  • De New York Yankees sweepten de St. Louis Cardinals in eigen huis door met 9-3 te winnen. Greg Bird sloeg zijn eerste homerun van het seizoen in die wedstrijd. De Yankees hebben nu zeven wedstrijden op rij gewonnen.
  • De nieuwe thuishaven van de Atlanta Braves, Suntrust Park, lijkt de ploeg goed te bevallen. Met Bartolo Colón op de heuvel (7IP, 1H, 1R, 1BB en 6K’s) wonnen de Braves met 9-2 van de San Diego Padres. Atlanta is nog ongeslagen in het nieuwe stadion en kan vandaag de eerste sweep in het stadion realiseren door nogmaals te winnen van San Diego.
  • De Miami Marlins wonnen afgelopen nacht met 4-2 van de New York Mets. Pas in de 8ste inning slaagden de Mets er in een hit te slaan tegen de Marlins pitchers, waarmee zij de potentiële no-hitter opbraken.

Foto’s: Wikimedia Commons

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen