Cubs trekken stand gelijk in World Series

.
De Chicago Cubs hebben na 71 jaar en 19 dagen eindelijk weer eens een wedstrijd in de World Series gewonnen. Dankzij een formidabele Jake Arrieta konden de Cubs uitlopen naar 5-1. De stand in de Series is daarmee weer gelijk, 1-1.
Vanaf de eerste inning was duidelijk dat de Cubs iets recht te zetten hadden na de 6-0 nederlaag in wedstrijd 1. Kris Bryant opende de score op een double van Anthony Rizzo. Diezelfde Rizzo verdubbelde in de derde inning de voorsprong na een honkslag van Kyle Schwarber. Rizzo scoorde ook de derde run van de avond in de beslissende vijfde inning. In die inning kwamen ook Ben Zobrist en Kyle Schwarber binnen om er 5-0 van te maken.

Jake Arrieta was ondertussen bezig met het scalperen van de slagploeg van de Indians. De ace van de Cubs liet de mannen uit Cleveland lang geen kans. Pas diep in de zesde inning moest hij voor het eerst een hit toestaan. Na een wilde worp kwam ook Jason Kipnis voor de Indians binnen om de 5-1 eindstand op het bord te brengen.
De 1-1 stand na twee wedstrijden zegt niet heel veel over de mogelijke uitkomst van de World Series. In de 57 voorgaande gevallen dat de Series verhuisde naar de tweede speelstad met een 1-1 stand won de ploeg die wedstrijd 1 had gewonnen 28 maal de World Series, de ploeg die wedstrijd 2 naar zich toe trok mocht in 29 gevallen later ook de World Series-zege opeisen.
Wedstrijd 3 wordt morgenavond in Chicago gespeeld.

Foto: Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen