ALDS: Pitchers, homeruns bezorgen Astros eenvoudige zege

Met Corey Kluber en Justin Verlander als startende werpers mocht er deze Game 1 van de ALDS tussen de Cleveland Indians en de Houston Astros een ouderwets pitchersduel verwacht worden. Drie innings lang werd die verwachting ook ingelost, maar daarna bleek de slagploeg van de Astros Kluber toch te machtig. De Texanen liepen uit naar een betrekkelijk eenvoudige 7-2 overwinning.BREGMAN BRINGS THE HEAT

Drie innings lang wisten beide pitchers de tegenstanders in toom te houden, maar in de tweede helft van de vierde inning lieten de kanonnen van Houston van zich horen. Wie anders dan Alex Bregman doorbrak de wapenstilstand. Met nul man uit sloeg hij een fastball van Kluber over de hekken in het linksveld. Het was de hardst geslagen homerun uit zijn carrière.
Bij dat ene punt zou het die inning niet blijven. Nadat Yuli Gurriel op de honken was gekomen met vier wijd, leek Kluber de schade te kunnen beperken toen zowel Marwin Gonzalez als Carlos Correa uitgevangen werden, maar met twee opeenvolgende hits van Tyler White en Josh Reddick kwam de Cubaan alsnog over de thuisplaat.

BACK-TO-BACK

De volgende inning begon zo mogelijk nog slechter voor Kluber en de Indians. Eerst sloeg George Springer op een cutter van de pitcher een no-doubter het publiek in, waarna José Altuve direct zijn voorbeeld volgde. Met zijn homerun heeft Springer nu in vijf opeenvolgende wedstrijden in het postseason een homerun geslagen. Als hij de volgende wedstrijd er ook een weet te slaan, evenaart hij het record van Daniel Murphy uit 2015.

 
Kluber moest niet lang na de back-to-back homeruns het veld ruimen. Hij wist dus zijn reeks aan zwakkere optredens in het postseason, waarin hij nu negen homeruns in zijn laatste vier optredens toe moest staan, niet te doorbreken.

PRESSLY SAVES THE DAY

Aan de andere kant wist Verlander nog altijd een no-hitter te behouden. Hij had maar liefst 15 van de eerste 16 slagmensen uit weten te krijgen, waarvan zelfs zeven met drie slag. In de zesde inning zag hij zijn no-hit bid echter sneuvelen, waarna de motor direct begon te haperen. Na hits van Yan Gomes en Francisco Lindor liet hij de honken volstromen met vier wijd voor Michael Brantley. Met één man uit greep manager AJ Hinch in en bracht Ryan Pressly als vervanger voor Verlander.
Pressly begon zwak door met een wilde worp alle honklopers te laten opschuiven. De Indians scoorden hiermee dus hun eerste punt van deze ALDS. Nadat op een ground out van José Ramirez vervolgens het tweede punt gescoord werd, wist Pressly zich met een strike out voor Edwin Encarnacion uit de problemen te werken.

TEXAANS SLOTAKKOORD

Dichterbij zouden de Indians niet meer komen. Sterker nog, kort daarna liepen de Astros zelfs alweer uit. Nu was het catcher Martin Maldonado die de bal het veld uitsloeg. Hij tekende daarmee voor alweer de vierde homerun van de thuisploeg en de derde als lead off. In diezelfde inning sloeg Bregman met een honkslag Springer binnen en liet zo al zijn tweede RBI noteren.

 
Na hun kleine opleving in de zesde inning, was de storm aan bezoekerskant definitief geluwd. In de laatste drie innings werden ze niet meer gevaarlijk en ze zagen via een double van White en een single van Reddick de gastheren zelfs de eindstand nog bepalen op 7-2.

GAME 2

Zaterdagavond zal deze ALDS hervat worden. Dan sturen de Astros Gerrit Cole de heuvel op. Hij neemt het dan op tegen Carlos Carrasco die namens Cleveland zal starten. Willen de Indians nog uitzicht houden blijven houden op een plek in de volgende ronde, dan zullen ze deze wedstrijd een stuk beter voor de dag moeten komen.

Coverfoto: Kevork Djansezian/Getty Image

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen