Zwitserse ijshockeyer verlamd na wervelfractuur

Door

screenshotkellerhit

Geen beste dagen voor de ijshockeysport. Rangers verdediger Marc Staal ontsnapt met meer geluk dan wijsheid aan een blind oog en is daarmee olie op het vuur voor voorvechters van verplichte vizieren in de NHL, Senators rookie David Dziurzynski leert the hard way dat je als onervaren jochie toch maar beter niet kunt knokken met meer ervaren en grotere spelers dan jezelf en in de Zwitserse ijshockeycompetitie heeft een speler zijn nek gebroken.

In een promotieduel voor een plek in de Zwitserse eredivisie National Liga A vechten Olten HC’s Ronny Keller en Stefan Schnyder van SC Langenthal op hoge snelheid om de puck. Als Keller vervolgens probeert te stoppen voor de boarding en Schnyder hem een zetje in zijn rug geeft komt Keller op ongelukkige wijze en met een enorme klap in de boarding terecht. Hij blijft roerloos liggen en nadat hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht blijkt hij zijn vierde nekwervel te hebben gebroken.

Keller heeft daarbij een dwarslaesie opgelopen en is voor de rest van zijn leven verlamd. De dramatische ontknoping van een onbesuisde reactie op een spelmoment dat in ieder ijshockeyduel regelmatig voorkomt. Er is nog niets bekend over een eventuele schorsing voor Schnyder.

Ook leuk om te lezen