Jordan Zimmermann

Zimmermann voor 5 jaar en 110 miljoen naar Detroit

Door

Jordan Zimmermann

Jordan Zimmermann en de Detroit Tigers zijn akkoord over een vijfjarig contract ter waarde van 110 miljoen dollar. Dat meldt Jerry Crasnick van ESPN. De 29-jarige Zimmermann (tweevoudig All-Star) komt over van de Washington Nationals.

De Tigers eindigden in 2015 op de laatste plaats in de AL Central-divisie met een 74-88 record. De startende werpers gaven niet thuis en Detroit eindigde op plek 28 met een 114 ERA- (100 is league average) en een FIP- van 110. Zimmermann versterkt de starting rotation van Detroit en GM Al Avila is niet klaar met shoppen en zoekt naast Justin Verlander en Anibal Sanchez nog een startende werper op de transfermarkt.

Zimmermann was afgelopen seizoen goed voor een 3.66 ERA en 3.75 FIP in 33 starts voor de Nationals. In 2014 was hij lights out op de heuvel met een 2.66 ERA, 2.68 FIP en een 5.3 WAR (tweede achter Clayton Kershaw) en gooide hij op de slotdag tegen de Miami Marlins zelfs een no-hitter. Niemand in de clubhistorie van de Nationals heeft meer overwinningen, innings, strikeouts en starts achter zijn naam dan Zimmermann.

Verlander kan niet wachten op de komst van Zimmermann.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen