Young vraagt Rangers om een trade

Door

Michael Young, al jaren infielder bij de Texas Rangers, heeft zijn team gevraagd of zij hem in een trade naar een ander team willen sturen. Young, de All Time hits leader van de Rangers, vraagt om de trade omdat hij niet tevreden is met de rol die de Rangers voor hem weggelegd zien.

De relatie tussen team en speler is behoorlijk bekoeld. De grootste oorzaak hiervan is het aantrekken van derde honkman Adrian Beltre eerder deze winter. Michael Young was in 2010 de derde honkman van de Rangers, die voor het eerst in de clubhistorie de World Series bereikten. Met het aantrekken van Beltre zou Young zo nu en dan nog op het derde honk spelen, maar vooral als aangewezen slagman en eerste honkman fungeren.

In eerste instantie ging hij daarmee nog akkoord, maar toen de Rangers in een trade met de Blue Jays ook nog eens catcher/eerste honkman Mike Napoli aantrokken, zag Michael Young het niet meer zitten. Hij verwacht dat Napoli zijn speeltijd op het eerste honk wel eens af zou kunnen snoepen en hij vindt dat hij niet goed wordt behandeld door de Rangers.

Michael Young speelde in zijn loopbaan nooit voor een ander team dan de Rangers. Hij brak in 2001 door als tweede honkman en schuifde in 2004 naar de korte stop positie toen de Rangers toenmalige korte stop Alex Rodriguez in een trade naar de Yankees stuurden in ruil voor tweede honkman Alfonso Soriano. In 2009 ging Young akkoord met een switch naar het derde honk toen de Rangers besloten hun getalenteerde korte stop Elvis Andrus naar de Majors te promoveren.

Een overstap naar de DH-rol was nog te behappen als hij ook veel op het eerste honk zou mogen spelen en bij blessures of rustdagen ook op het tweede en derde honk en als korte stop, maar alleen DH ziet Young niet zitten. Vooral omdat hem andere beloftes zijn gedaan: ,,Ik vind het jammer dat de Rangers het laten lijken alsof ik van gedachten veranderd. Dit is niet het geval: ik wil getrade worden, omdat de Rangers mij gemanipuleerd en misleid hebben deze winter.”

Jon Daniels, de GM van de Rangers, heeft aangegeven een trade zeker te zullen overwegen, maar alleen als deze trade de Rangers ook beter maakt. Eerder deze winter gingen er al geruchten dat de Colorado Rockies geïnteresseerd zouden zijn in Michael Young. Ook de Dodgers werden al in verband gebracht met Young, die een no-trade clause heeft waarmee hij een trade naar 22 teams kan verbieden. De acht teams die niet op die lijst staan zijn de Cardinals, Yankees, Twins, Astros, Rockies, Dodgers, Angels en Padres. Young heeft al aangegeven ook sommige andere teams te zullen overwegen bij een mogelijke trade. Elk team dat de 34-jarige Young kan aantrekken, zal zich versterken. Zijn career stats: .300 AVG met 1848 hits, 158 home runs en 811 RBIs. Young sloeg bovendien vijf seizoenen op rij meer dan 200 hits en won bovendien in 2005 de batting title.

Foto: en.academic.ru

Ook leuk om te lezen