Yankees willen ex-Red Sox Kevin Youkilis

Door

 

Kevin Youkilis

Het is stilletjes in het kamp van de New York Yankees gedurende de Winter Meetings. De huidige kampioen van de AL East heeft moeten toekijken hoe de Toronto Blue Jays en de Tampa Bay Rays zich flink versterkten. Toch kun je de klok erop gelijk zetten dat transfernieuws uit The Bronx niet kan uitblijven.

Met de blessure van Alex Rodriguez in het achterhoofd hebben de Yankees hun zinnen gezet op een opvallende naam: Kevin Youkilis. De 33-jarige Youkilis was namelijk tot juni van het afgelopen seizoen de derde honkman van de Boston Red Sox, de concurrent en rivaal van de Yankees.

Derde honk

Volgens de geruchten hebben de Yankees een éénjarig contract ter waarde van 13 miljoen dollar aangeboden aan ‘Youk’. Voor dat geld zou hij in ieder geval tot de terugkeer van A-Rod het derde honk moeten bemannen. Als Rodriguez weer fit is zou hij ook als aangewezen slagman kunnen fungeren.

Youkilis (.235/.336/.409 in 2012) is voor de Yankees de enige geschikte derde honkman die nog op de markt te vinden is, nadat Eric Chavez een contract tekende bij de Arizona Diamondbacks en Jeff Keppinger zijn koffers pakte richting Chicago om voor de White Sox te spelen. Een ruil met de San Diego Padres voor Chase Headley is ook een optie, echter hebben de Yankees weinig talent rondlopen in de Minors.

Indians/Francona

Naast de Yankees hebben ook de Cleveland Indians interesse in de diensten van Youkilis. De rechtshandige slagman zou daar een tweejarig contract ter waarde van 18 miljoen dollar kunnen tekenen. Saillant detail is, dat ex-Red Sox manager Terry Francona de touwtjes in handen heeft in Cleveland. Youkilis bracht in 2007 samen met Francona de World Series titel naar Boston.

Met nog een paar maanden te gaan in de offseason lijkt Youkilis te moeten kiezen tussen twee teams. Of Red Sox Nation het kan waarderen om hun Youkilis in pinstripes te zien spelen, is de vraag. Johnny Damon werd verkettert in Fenway Park toen hij de overstap maakte van Boston naar New York.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen