Yankees verliezen ook Granderson, Kuroda tekent bij

Door

New York Yankees v Boston Red SoxEerder vandaag werd bekend dat Robinson Cano, al een aantal seizoenen de beste speler van de New York Yankees, een tienjarig contract getekend heeft bij de Seattle Mariners. Niet veel later bracht Joel Sherman van de New York Post naar buiten dat Curtis Granderson een vierjarig contract had getekend bij de New York Mets. Hij gaat in vier seizoenen naar verluidt zestig miljoen dollar verdienen.

Zwaar verlies

Het is een unieke en donkere dag in de geschiedenis van de Yankees. Voor het eerst moeten de Yankees toezien dat hun beste speler elders zijn loopbaan zal voortzetten, omdat een ander team meer geld geboden heeft. Het verlies van Granderson was enigszins verwacht, zeker nu de Yankees Jacoby Ellsbury al binnen hebben. Voor het tweede honk werd Kelly Johnson binnengehaald, maar die zou bij een schorsing van A-Rod en het aanblijven van Cano waarschijnlijk derde honk gespeeld hebben.

Er was ook wat goed nieuws voor de Yankees: Hiroki Kuroda, de beste pitcher van de Bronx Bombers in de afgelopen seizoenen, tekende een nieuw eenjarig contract in New York. De Yankees, die eerder Ellsbury en Brian McCann aantrokken, zullen nu het geld dat opzij gezet was voor Cano uit moeten geven aan vervangers. Dat zullen vooral spelers op andere posities moeten worden, denk daarbij aan Carlos Beltran, Shin-Soo Choo, Mark Reynolds, Masahiro Tanaka, Matt Garza en Grant Balfour.

Mariners

De Mariners lijken ondanks dit gigantische contract nog niet klaar. Ook zij zijn geïnteresseerd in Carlos Beltran en zien ook Mike Napoli en Nelson Cruz als opties om hun line-up, die op het moment – ondanks de aanwezigheid van Cano – erg zwak is, te versterken. Bovendien zouden zij bereid zijn om top pitching prospect Taijuan Walker op te geven in een trade met de Tampa Bay Rays waarin David Price naar Seattle zou komen.

Dat zou een rotatie van Felix Hernandez, David Price en Hisashi Iwakuma betekenen. Zeer sterk, maar met die line-up zal het nog altijd lastig zijn om de play-offs te bereiken:

Short hops:

  • De Texas Rangers hebben een vervanger voor A.J. Pierzynski (Boston Red Sox) gevonden in J. P. Arrencibia. De voormalig catcher van de Blue Jays moet de strijd aangaan met Geovanny Soto voor een basisplaats in Arlington.
  • Scott Feldman heeft een driejarig contract getekend bij de Houston Astros. Een verrassende move voor de werper die het seizoen sterk beëindigde met de Baltimore Orioles.
  • Justin Morneau heeft een tweejarig contract getekend bij de Colorado Rockies ter waarde van 12 miljoen dollar. Het is voor hem te hopen dat hij zijn oude niveau terug kan vinden in de ijle lucht van de Rocky Mountains.
  • Eerste honkman/rechtsvelder Garrett Jones heeft een tweejarig contract getekend bij de Miami Marlins, vorige week besloot zijn vorige werkgever (Pittsburgh) zijn contract niet te verlengen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen