Yankees trekken Aroldis Chapman aan

Door

Chapman

Aroldis Chapman verruilt de Cincinnati Reds voor de New York Yankees. De Reds krijgen vier prospects in ruil voor de closer.

Met het aantrekken van de 27-jarige Cubaan krijgen de Yankees volgend jaar de beschikking over misschien wel de beste bullpen in de Major League. Met Dellin Betances en Andrew Miller hadden The Bronx Bombers namelijk al twee geweldige relief pitchers in huis. Miller was bijvoorbeeld goed voor honderd strikeouts, 36 saves en een ERA van 2.04. Toch is ook niet uitgesloten dat de Yankees hem nog gaan gebruiken in een ruil.

Chapman leek eerder deze maand naar de Los Angeles Dodgers te gaan, maar omdat hij beschuldigd wordt van huiselijk geweld ging die ruil op het allerlaatste moment niet door. Volgens een politierapport zou Chapman zijn vriendin tegen een muur hebben geduwd en een poging hebben gedaan haar te wurgen. Dit gebeurde nadat zij iets in zijn telefoon had gevonden wat haar niet beviel. Volgens het rapport trof de politie echter geen rode plekken aan in de nek van zijn vriendin. Ook zou er volgens meerdere Amerikaanse bronnen zijn geschoten. De Major League onderzoekt op dit moment de zaak, dus over een mogelijke straf is nog niets bekend. De Yankees nemen met het aantrekken van de Cubaan dus wel een risico.

De closer was de laatste vier jaar een All-Star en noteerde over zijn gehele carrière 546 strikeouts, 146 saves en een ERA van 2.17. Ook gooide hij 1694 ballen harder dan 160 kilometer per uur.

De Reds krijgen in ruil voor Chapman de beschikking over vier prospects, namelijk rechtshandige werpers Caleb Cotham en Rookie Davis en infielders Eric Jagielo en Tony Renda. Al deze namen kwamen niet voor op de lijst van ‘top prospects’.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen