Yankees starten seizoen met zege op Tigers

Door

Tijdens Opening Day in de Major League Baseball hebben de New York Yankees de Detroit Tigers van zich af kunnen houden. In een wedstrijd met twee van de beste starting pitchers in de MLB moest Tigers’ Justin Verlander het onderspit delven tegen Yankees’ CC Sabathia. De Yankees waren met 6-3 te sterk.

Door sterke hits van Miguel Cabrera, eerste honkman van Detroit, kwamen de Tigers op voorsprong. Sabathia kon de schade nog beperken tot één run in dezelfde inning. Mark Texeira kwam aan slag met twee bezette honken en deed wat hij moest doen: een home run slaan.

Met scores in de vierde en vijfde inning van Detroit kwamen de bordjes terug gelijk. Opnieuw was het Cabrera die Detroit in die periode een boost gaf.

In de zevende inning sloeg Yankees’ outfielder Curtis Granderson (foto) een home run tegen zijn oude ploeg waardoor de Yankees weer op voorsprong kwamen. Shortstop Derek Jeter en outfielder Nick Swisher lieten elk nog een medespeler scoren en met de closing pitching van Joba Chamberlain, Alfonso Soriano en levende legende Mariano Rivera wisten de Yanks de overwinning veilig te stellen.

Vooraf was Granderson nog een groot vraagteken geweest voor de Yankees vanwege een blessure, maar gedurende de wedstrijd was daar niks van te merken. In de eerste inning ving hij op spectaculaire wijze een bal en zijn home run deed de wedstrijd kantelen.

Foto: blogs.mycentraljersey.com

Ook leuk om te lezen