Yankees hebben pitching rotatie rond

Door

De New York Yankees hebben hun pitching rotatie vervolledigd. Ivan Nova en Freddy Garcia zijn starters en Bartolo Colon werden in de bullpen geplaatst. Nova en Garcia zijn nu samen met CC Sabathia, A.J. Burnett en Phil Hughes de kern van de pitchers van de Yankees.

Vorig seizoen was Nova 1-2 met een 4.50 ERA in 10 wedstrijden, waarvan zeven starts. De rechtshandige pitcher was 2-0 met een 1.80 ERA in vijf wedstrijden waarvan 4 starts. Garcia had een 12-6 record bij de Chicago White Sox in 2010.

,,We wisten niet wat Nova ging doen, maar we hadden uiteraard hoge verwachtingen voor hem,” zei coach Joe Girardi. ,,Freddy bleef het ganse seizoen fit, zelfs al gooide hij veel innings en had hij veel overwinningen.”

Colon speelde al niet meer in de Major League sinds 2009, maar krijgt nu toch zijn kans door een indrukwekkende voorbereiding.

,,Bartolo is een speler die veel voor ons kan betekenen in de bullpen, of als starter als het nodig is,” zei Girardi. ,,Als we hem niet vragen om 200 innings te pitchen is dat al heel wat makkelijker voor hem. We hebben hem nu daar geplaatst omdat we dachten dat dat het beste is voor hem.”

De linkshandige Pedro Feliciano zal waarschijnlijk op de geblesseerdenlijst starten door een blessure aan de linkerarm. Hij is is zondag weer rustig begonnen met wat trainingen, maar de start van het seizoen zal hij waarschijnlijk niet redden.

Foto: organag.com

Ook leuk om te lezen