Yankees en Sabathia eens over nieuw contract

Door

‘I wanna be a part of it, New York, New York’ zong de legendarische zanger Frank Sinatra. CC Sabathia kan niet anders dan het met The Voice eens zijn. De grote linkshandige werper houdt ervan om te pitchen in Yankee Stadium en besloot maandag om in New York te blijven en niet de free agent markt op te gaan. Beide partijen zijn het eens geworden over een nieuw contract dat 30 miljoen dollar en één jaar bovenop de oude verbintenis komt. Sabathia zal de komende vijf jaar 122 miljoen dollar gaan verdienen.

“Mijn zoon vind het hier geweldig, al mijn kinderen eigenlijk en mijn vrouw, uiteraard. Ik houd ervan om voor de Yankee fans te pitchen en daarom was de keuze niet een moeilijke om te maken”, liet de 31-jarige pitcher optekenen. Sabathia had tot vannacht de tijd om af te zien van nog vier jaar van zijn contract in New York en de free agent markt op te gaan om te kijken hoe gewild hij zou zijn.

“Het had allemaal met tijd te maken. Dat is alles. Het was nooit een geld kwestie”, zei Sabathia. “Ik wil mijn loopbaan graag hier afsluiten en ik wilde zeker weten dat ik mijn carrière kan afsluiten als een Yankee.” De oud pitcher van de Indians en de Brewers tekende drie jaar geleden een zevenjarige deal ter waarde van 161 miljoen dollar. Sabathia heeft sindsdien een 59-23 record met een 3.18 ERA in het reguliere seizoen.

“CC is de ace van onze pitching rotatie, een leider in het clubhuis en een boegbeeld voor de Yankees in onze gemeenschap”, zei Brian Cashman, senior vice president en general manager van de Yankees. “Hij is precies het type speler en persoon waar Yankee fans en deze organisatie trots op kan zijn. We kijken er erg naar uit dat hij de pinstripes nog vele jaren gaat dragen.”

Foto: sportige.com

Ook leuk om te lezen