Yankee Stadium opent alle deuren voor ‘home opener’ NYCFC

Door

Yankee Stadium NYCFC New York City FC

New York City FC maakt aankomende zondag voor het eerst in competitieverband gebruik van het iconische Yankee Stadium wanneer de New England Rev’s op bezoek komen. De belangstelling voor de home opener is inmiddels zó groot dat de club heeft besloten alle plaatsen ter beschikking te stellen.

Maandag maakte de club bekend dat het level 400 opent om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling. De verwachte bezetting voor de thuiswedstrijden van de ploeg was geschat op 27,528, maar op dit moment zijn al meer dan 30,000 kaarten over de toonbank gegaan. Tien dagen geleden kondigde de club al aan om het naastgelegen level 300 beschikbaar te stellen.

“Vraag groeit met de dag”
Afgelopen zondag speelde NYCFC op bezoek bij het Orlando City van Kaká haar eerste MLS-wedstrijd ooit en deed dat in een uitverkocht Citrus Bowl. 60.000 (!) toeschouwers waren getuige van het 1-1 gelijkspel tegen de mede-MLS debutant. De prachtige treffer van Mix Diskerud heeft de belangstelling voor de home opener op aankomende zondag naar een nog hoger niveau getild.

“Vraag naar plaatsen voor deze historische wedstrijd is heel hoog en groeit nog altijd met de dag,” zegt NYCFC’s algemeen directeur Tom Glick in een team-statement. “Het is nog maar 10 dagen geleden dat we aankondigde level 300 te openen. Nu, met meer dan 30.000 verkochte kaarten, hebben we besloten nog meer stoelen beschikbaar te stellen. New Yorkers willen duidelijk deel uitmaken van dit grensverleggende moment voor onze club en voor het voetbal en wij geven hun elke mogelijkheid dit te bewerkstelligen.”

Mix Diskerud 15,000 founding members NYCFC

15.000 seizoenskaarthouders
Aanvullend maakte de club bekend dat het de grens van 15.000 seizoenskaarthouders heeft bereikt voor het komende seizoen. Zeer veel voor Amerikaanse begrippen; zeker voor een club die tot afgelopen zondag nog geen enkele officiële wedstrijd had gespeeld. Opvallend is dat 60 procent daarvan nog nooit een seizoenskaart heeft gehad in welke tak van sport dan ook.

NYCFC’s sportdirecteur Claudio Reyna toont zich hiermee zeer content. “Het is indrukwekkend hoe snel onze fanbase groeit” zegt hij. “In minder dan twee weken hebben we nog eens 1,000 founding members mogen verwelkomen. Ons team is enthousiast voor zondag en kan niet wachten om voor de stad én haar nieuwe fans te mogen spelen.”

Foto: MLSsoccer.com & NYCFC

2 Reacties
  1. Erwin 6 jaar ago

    Idd; wow! Vooral dat zinnetje “Opvallend is dat..welke sport ook”. Indrukwekkend. Denk dat menig club in oa.NL hier jaloers naar kijkt. Wat een belangstelling. Daarin verschillen de Amerikanen toch wel fundamenteel tov ons ‘koele’ Europeanen.

  2. Frank 6 jaar ago

    Erwin vergelijk dan ook even de vijver waaruit NY City FC kan vissen en waar clubs zoals FC TWente,FC Groningen,Vitesse, AZ en sc Heereveen uit moeten vissen. Vind daarom dit geen bijzondere prestatie.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen