Yankee Stadium neemt afscheid van Rivera, Pettitte

Door

San Francisco Giants v New York YankeesDe burgemeester van New York riep 22 september 2013 al uit tot Mariano Rivera Day in ‘the Big Apple’ en op die dag namen de Yankees afscheid van hun closer. De beste relief pitcher aller tijden zag zijn nummer geretired worden en kreeg verschillende mooie cadeau’s. Het werd een schitterende ceremonie waarin op een passende manier afscheid genomen werd van een heuze sportheld.

42

Het legendarische rugnummer 42 werd in 1997 al uit de roulatie genomen bij ieder team, omdat dit het nummer was waarmee Jackie Robinson de kleurbarrière doorbrak in de MLB. Toen werd echter afgesproken dat iedereen die op dat moment met dit rugnummer speelde, het nummer mocht blijven dragen tot zijn pensioen.

Jackie Robinson had zich waarschijnlijk geen waardiger persoon kunnen bedenken voor degene die als laatste met ‘zijn’ rugnummer speelde. Op de dag van het afscheid van Rivera kreeg het nummer van Robinson een nieuwe plek in Monument Park in Yankee Stadium. Zijn vrouw Rachel en dochter Sharon waren aanwezig om het te onthullen.

Exit Sandman

Nadat zijn nummer uit de roulatie was genomen, keek hij vanuit de bullpen toe hoe oud-teamgenoten het veld op kwamen. Toen iedereen, inclusief oud-manager Joe Torre, aangekondigd was, kwam er een verrassing. Metallica, toevallig in New York voor een concert, speelde live het nummer ‘Enter Sandman’ (de walk-up song van Rivera), terwijl Rivera zijn vertrouwde wandeling vanuit de bullpen naar de heuvel maakte.

San Francisco Giants v New York Yankees

Eenmaal aangekomen in het infield werd hij begroet door zijn (oud-)teamgenoten en ontving hij meerdere mooie cadeau’s vanuit de Yankees-organisatie, maar ook van de San Francisco Giants, de tegenstander uit de wedstrijd later op de dag, en Metallica. Tenslotte nam de closer zelf de microfoon en sprak hij zijn dank uit richting de fans, zijn teamgenoten, zijn land, Amerika, de Yankees en God:

Rivera was niet de enige die afscheid nam. Ook Andy Pettitte kondigde aan te stoppen (nu echt) en maakte, zeer waarschijnlijk, zijn laatste start in Yankee Stadium:

Samen wonnen de twee vijf World Series titels en ze zijn de meest succesvolle starter/closer combinatie aller tijden. Van de zogenaamde ‘Core Four’, waar ook Jorge Posada deel van uitmaakte, is na dit seizoen alleen Derek Jeter nog actief.

Afscheid

Ook Sport Amerika zal op passende wijze afscheid nemen van een van de grootste sporters aller tijden. Woensdag verschijnt er een schitterend Magazine, een Mariano Rivera special met schitterende verhalen over en foto’s van Mariano Rivera. Hieronder een sneak preview van de prachtige cover:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen