Xander Bogaerts

Xander Bogaerts wint eerste Silver Slugger Award

Door

Tampa Bay Rays v Boston Red Sox

Xander Bogaerts is donderdag uitgeroepen tot de beste slagman in de American League op zijn positie. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox is tevens de jongste speler ooit in de clubhistorie die een Silver Slugger Award wint.

De talentvolle Bogaerts eindigde het seizoen met een .320/.355/.421 slashline, zeven homeruns, 81 RBI’s, 109 wRC+ en een 4.3 WAR. Alleen Miguel Cabrera van de Detroit Tigers had een hoger slaggemiddelde (.338) dan Bogaerts in de American League.

Na een minder rookie-seizoen in 2014 herstelde Bogaerts zich knap en groeide hij in Boston uit tot de vaste shortstop. Hij kwam vier honkslagen te kort voor de magische grens van 200 honkslagen in één seizoen, maar hij schreef wel een stukje geschiedenis. Slagmannen van de Red Sox (22 jaar of jonger) met 190 honkslagen in een seizoen: Ted Williams (193), Carl Yastrzemski (191) en Xander Bogaerts (190).

Op FanGraphs een goed artikel over Bogaerts die, vergeleken met vorig jaar, de bal alle kanten het veld in sloeg. Tegen de Tampa Bay Rays noteerde hij zijn eerste Grand Slam.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen