Xander Bogaerts slaat eerste homerun in MLB

Door

Boston Red Sox v New York YankeesXander Bogaerts heeft zijn eerste Major League-homerun te pakken. De korte stop annex derde honkman van de Boston Red Sox joeg in de vijfde inning een pitch van Yankees-reliever Jim Miller de tribunes in en sloeg daarmee twee runs binnen. De bal belandde op de tribunes achter de bullpen van de bezoekende Red Sox, wat inhoudt dat Bogaerts minimaal 440 feet afgelegd moet hebben. Bogaerts had verder nog een honkslag en pakte een derde RBI.

De homerun van Bogaerts bleek opnieuw een van de vele voor de gloeiend hete Boston Red Sox, die nu meer overwinningen op zak hebben dan elk ander team in de MLB. Behalve Bogaerts sloegen ook Napoli (2) en Jonny Gomes homeruns. Het bleek voldoende om ook de derde wedstrijd in de vier-game serie met de New York Yankees te winnen.

Dankzij de zegetocht heeft Boston een riante uitgangspositie voor het restant van het regular season. De BoSox staan 7,5 voor op de Tampa Bay Rays, 9,5 op de Orioles en de Yankees volgen zelfs op 11 wedstrijden. New York mag vooral de AL-teams van de westkust bedanken, die Tampa Bay in negen wedstrijden liefst zeven nederlagen toebrachten, waardoor de Yankees uitzicht houden op de Wild Card in de American League.

Leading off

Waar in vier van de zes divisies duidelijk lijkt wie er met de divisietitel vandoor gaat, liggen de American League West en de National League Central nog helemaal open, en vooral in die laatste wisselen de koplopers elkaar in hoog tempo af. De St. Louis Cardinals pakten zaterdag de eerste plaats weer over van de Pittsburgh Pirates door de Bucco’s in een rechtstreeks duel te verslaan. Essentieel onderdeel van het dagsucces van startend werper Adam Wainwright die de Pirates zeven innings lang van het scorebord af hield, waarna de bullpen de wedstrijd afmaakte.

Three Strikes

  • Hoewel alles op rolletjes lijkt te lopen voor de Boston Red Sox, is het de vraag of outfielder Jacoby Ellsbury dit seizoen nog kan bijdragen aan het succes. Terwijl zijn team op weg lijkt naar een sweep in New York, is Ellsbury in Boston om een blessure aan zijn voet nader te laten onderzoeken. De Red Sox vrezen dat Ellsbury een breuk in zijn voet heeft die lijkt op de breuk die Dustin Pedroia vorig jaar lang aan de kant hield. Klopt dat, dan zou Ellsbury’s naseizoen in gevaar kunnen komen.
  • De Chicago White Sox leken een overwinning te gaan gaan boeken op de Baltimore Orioles, maar gingen in extremis toch nog onderuit. Closer Addison Reed gaf in de negende inning de beslissende 2-run single weg aan Orioles-catcher Matt Wieters, waardoor Baltimore met 4-3 won.
  • Ook de Los Angeles Dodgers verloren zaterdag pas van de laatste slagman van de Cincinnati Reds, die daar opnieuw het ‘recept Hamilton’ voor gebruiken. Bij een gelijke stand in de tiende inning werd rookie Billy Hamilton ingebracht als pinch-runner, die daarna het tweede honk stal, en de beslissende run kon scoren op een single van Todd Frazier. Hoe snel Hamilton is? Fraziers single kwam voor de voeten van Dodgers-outfielder Yasiel Puig en zelfs zijn superarm was niet voldoende om Hamilton, komend vanaf het tweede honk, uit te gooien.

Seventh-inning stretch

Kipnis gooit iets te hoog aan, en dus maakt Asdrubal Cabrera er een prachtige play van:

Mocht het iemand ontgaan zijn: Andrelton Simmons is hot. Zo hot dat Jonathan Papelbon moest toezien hoe Simmons in de negende inning de 5-3 voorsprong voor de Phillies eigenhandig omboog in een 5-5 gelijke stand, met deze homerun.

Going Dutch

 • Andrelton Simmons sloeg dus nog maar eens een homerun, zijn 15e van het jaar. Daarnaast scoorde Simmons twee runs en had hij in totaal drie hits
 • Xander Bogaerts sloeg, zoals hierboven beschreven, zijn eerste MLB-homerun.
 • Jurickson Profar ging 1-uit-4 met een RBI als lead-off hitter van de Rangers.
 • Roger Bernadina kwam in actie als pinch-hitter maar sloeg geen honkslag.
 • Didi Gregorius, Jonathan Schoop en Kenley Jansen kwamen niet in actie.

Scoresheet
Atlanta Braves (85-56) @ Philadelphia Phillies (65-77) 5-6
Milwaukee Brewers (61-80) @ Chicago Cubs (60-81) 5-3
Boston Red Sox (87-57) @ New York Yankees (75-67) 13-9
Chicago White Sox (56-85) @ Baltimore Orioles (76-65) 3-4
New York Mets (63-77) @ Cleveland Indians (76-65) 4-9
Los Angeles Dodgers (83-58) @ Cincinnati Reds (81-62) 3-4
Washington Nationals (72-69) @ Miami Marlins (53-87) 9-2
Detroit Tigers (82-60) @ Kansas City Royals (74-68) 3-4
Toronto Blue Jays (66-76) @ Minnesota Twins (61-79) 11-2
Pittsburgh Pirates (81-60) @ St. Louis Cardinals (82-60) 0-5
Houston Astros (47-95) @ Oakland Athletics (82-60) 1-2
Texas Rangers (80-61) @ Los Angeles Angels (67-74) 3-8
Colorado Rockies (66-77) @ San Diego Padres (64-77) 1-2
Tampa Bay Rays (77-64) @ Seattle Mariners (65-77) 2-6
Arizona Diamondbacks (72-69) @ San Francisco Giants (63-79) 2-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen