WWE WrestleMania basics

Door

007_WM30_04062014jg_0726
Het is alweer maart en dat betekent dat de WrestleMania gekte nu echt zal gaan losbarsten. Op de 29ste van deze maand zal het Levi’s Stadium in Santa Clara, California duizenden zenuwachtige WWE fans verwelkomen voor de 31ste editie van het grootste worstelspektakel van het jaar. WrestleMania is de SuperBowl van het worstelen: groots, meeslepend, zenuwslopend en iets waar de fans maanden naar uit hebben gekeken. De komende weken zullen er meerdere WrestleMania artikelen online komen op SportAmerika en daarom trap ik deze WrestleMania maand af met de absolute basis aan WrestleMania kennis.

WrestleMania
(res-ul-mae-nee-ah) noun 1. Het belangrijkste worstelevenement van het jaar. 2. WresteMania wordt ook wel ‘The biggest stage of them all’ genoemd. 3. Trekt jaarlijks miljoenen kijkers.

Allereerste WrestleMania
Op 31 maart 1985 vond de allereerste WrestleMania plaats in Madison Square Garden, de arena die door velen wordt gezien als de tempel van pro-wrestling. Legendarische supersterren zoals André the Giant, Ricky Steamboat en King Kong Bundy maakten hun opwachting. In de eerste WrestleMania main-event match stonden Hulk Hogan & Mr. T tegenover Roddy Piper en Paul Orndorff. Tijdens deze match was niemand minder dan Mohammed Ali de special guest scheidsrechter.

WWE Hall of Fame
HOF_03272014lr_0258
De WWE Hall of Fame ceremonie vindt traditiegetrouw de avond vóór WrestleMania plaats. Personen die van rol bepalend zijn geweest in de historie van de WWE worden opgenomen in de WWE Hall of Fame en krijgen een Hall of Fame ring. Het merendeel van deze personen zijn worstelaars, maar ook bekendheden zoals Donald Trump en Mike Tyson mogen zich WWE Hall of Famer noemen. Dit jaar zullen Arnold Schwarzenegger, Randy Savage, Rikishi en The Bushwhackers geïntroduceerd worden.

Howard Finkel
De eerste werknemer van de toenmalige WWF was (naast worstelaars) Howard Finkel. Een ietwat sukkelig uitziende man die verrassend goed bleek om te kunnen gaan met een microfoon. De ring announcer is verantwoordelijk voor de naam ‘WrestleMania’ en is tot op de dag van vandaag de enige WWE medewerker die bij alle WrestelMania’s aanwezig is geweest.

Mr. WrestleMania

Denk je aan WrestleMania, dan denk je aan Shawn Michaels. Door de jaren heen heeft Michaels in veel legendarische WrestleMania matches gestreden. Door velen wordt hij gezien als een van de beste worstelaars aller tijden. Met zijn unieke worstelstijl en skillset heeft hij veel hedendaagse worstelaars geïnspireerd, waaronder bijvoorbeeld Daniel Bryan. Tijdens WrestleMania 26 verloor Shawn Michaels zijn match tegen The Undertaker, wat het einde van zijn worstelcarrière betekende. In de bovenstaande video zien we de memorabele entree van Shawn Michaels tijdens WrestleMania 12 voorafgaand aan de even memorabele Iron Man Match tegen Bret Hart. Kip-pen-vel.

The Streak
061_WM30_04062014cm_5110
Jaar in jaar uit won The Undertaker zijn matches tijdens WrestleMania: maar liefst 21 overwinningen staan er op zijn naam. Deze reeks van overwinningen wordt ook wel de “greatest winning streak in sports history” genoemd. In 1991 won The Undertaker zijn eerste match tegen Jimmy Snuka en dit ging door tot afgelopen WrestleMania. Niemand, maar dan ook niemand had verwacht dat Brock Lesnar ‘The Streak’ tot een einde zou brengen. De shock binnen de WWE Universe was gigantisch. De teller staat nu op 21-1 voor The Undertaker. Aanstaande WrestleMania staat er een match op het programma tegen Bray Wyatt en mijn gevoel zegt dat deze match gaat resulteren in 22-1.

WrestleMania 31 zal op 29 maart gaan plaatsvinden in het Levi’s Stadium in Santa Clara, California. WrestleMania 31 is in Nederland live te bekijken in de nacht van 29 op 30 maart op het WWE Network.

COUNTDOWN: nog 27 dagen tot WrestleMania.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen