WWE Column: You’re fired!

Door

RAW_1096_Photo_193
Inmiddels zijn jullie er vast wel achter dat één van mijn favoriete WWE superster Dolph Ziggler is. De shock was dan ook groot toen Dolph afgelopen Monday Night Raw zijn Intercontinental Championship titel verloor in een match tegen Bad News Barret. Nog druk bezig met het drogen van mijn tranen kwam de volgende shock: Dolph Ziggler werd ontslagen. En zoals dat bij WWE traditiegetrouw gaat, gebeurde dit met de legendarische woorden: You’re fiiiiiiired!

Als reclamemaker bedenk ik links en rechts wel eens een slagzin, pay-off of slogan. Maar een WWE catchphrase, dat is heel andere koek. Het woord ‘catchprase’ alleen al; prachtig. Een zin die blijft hangen, die je nooit meer vergeet. WWE is de absolute heerser van de catchphrases. Een aantal bekende op een rij:

You’re fiiiiiired!

Doorgaans grommend uitgesproken door een McMahon.

Excuse me!
WWE kenners kunnen dit vast niet lezen zonder een hoge schelle stem erbij te horen. Vickie Guerrero haalde met deze woorden jarenlang het bloed onder de nagels van de WWE Universe vandaan.

Yes! Yes! Yes!
Als een WWE catchphrase zelfs buiten de WWE ring te horen is, dan weet je dat het een goede is. Daniel Bryan creëerde een heuse ‘Yes Movement’ en zijn catchphrase was zelfs luid en duidelijk te horen tijdens wedstrijden van de Miami Heats en de New York Mets.

Mijn favoriet: ‘Nine ninety nine’20140816101955899
Bovenstaand is nog maar het topje van de ijsberg. Mijn persoonlijke favoriet, waar ik als reclamemaker best jaloers op ben is de recent ontstane catchphrase: ‘$9.99’. In 2014 lanceerde WWE het WWE Network, een soort Netflix met daarop ongelimiteerde toegang tot videocontent van WWE. Het WWE Network kost, zoals je misschien al kunt raden $9.99 per maand.

Willen we in Nederland duidelijk maken dat iets goedkoop is, dan komen wij reclamemakers met matige zinnetjes zoals: ‘Wast een berg, kost een beetje’. Bij WWE niet. Daar komen ze met het briljante plan om zo vaak mogelijk de term ‘$9.99’ te laten vallen, totdat de WWE Universe het vanzelf over gaat nemen. En dat lukte: na pakweg anderhalve week verschenen de eerste $9.99 posters in het publiek en al snel volgden er T-shirts met dezelfde opdruk. Een geniaal stukje marketing.

‘You’re fired’ betekend bij WWE trouwens meestal een twist in de storyline; een cliffhanger. Gelukkig weten we inmiddels ook dat ‘You’re fired’ niet wil zeggen dat een superster nooit meer terugkomt, integendeel. En daar ben ik maar al te blij mee, want een WWE zonder Ziggler, dat zie ik niet zitten.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

1 Reactie
  1. Hj Pol 6 jaar ago

    Hij lijkt toch langzaam weer naar de “midcard” te worden gedirigeerd :((
    Jammer want hij heeft toplevel potential maar ja Roman moest en zou gepust worden. :-/

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen