Wright-Phillips ‘on fire’ in strijd om Gouden Schoen

Door

Philadelphia Union v New York Red Bulls

Vorig seizoen speelde Bradley Wright-Phillips in totaal negen officiële duels voor de New York Red Bulls. Hierin was hij twee keer doeltreffend. Dit jaar krijgt de Engelsman aanzienlijk meer speeltijd van zijn trainer en dat vertrouwen betaald zich dubbel en dwars uit: negen doelpunten in tien wedstrijden.

Hattrick
Afgelopen zaterdag vond een waar doelpuntenfestijn plaats in de Red Bull Arena. Resultaat? Negen doelpunten en twee hattricks, waaronder die van Bradley Wright-Phillips. Overigens zijn tweede van dit seizoen. Hij komt hiermee met stip op plaats één in het Gouden Schoen klassement.

Zijn tweede doelpunt van de avond was ongetwijfeld de mooiste en is zelfs geselecteerd als kandidaat voor het MLS doelpunt van de week. Een voorzet van Jonathan Steele kwam na een knap overstapje van Wright-Phillips terecht bij Lloyd Sam, die de bal daarna met zijn borst naar Wright-Phillips speelde. De spits haalde vervolgens snoeihard uit en verschalkte doelman Johnson.

Shipp en Morales
Verdere aandacht gaat uit naar rookie Harrison Shipp en veteraan Javier Morales. Beiden evenaarden Wright-Phillips dit weekend met het voltooien van een hattrick. Shipp nam de Chicago Fire op sleeptouw en schonk zijn team na zes gelijke spelen en één verlies de eerste overwinning van het seizoen. Morales legde met zijn hattrick het goedlopende Houston Dynamo op de pijnbank en had zodoende een aanzienlijk aandeel in de overwinning.

Erick Torres
Weinig andere gegadigden in de top van het Gouden Schoen Klassement kwamen tot scoren. Naast Wright-Phillips en Real Salt Lake’s Alvaro Saborio was Erick Torres hierop een uitzondering. Hij maakte voor Chivas USA de openingstreffer in de wedstrijd in en tegen Colorado die uiteindelijk met 1-3 werd gewonnen. De spits staat op een huidige derde plek in de strijd om de Gouden Schoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen