Worst-Case Scenario: Super Bowl op dinsdag

Door

Major Snowstorm Bears Down On New York CityEen groot gedeelte van de Verenigde Staten gaat al twee weken gebukt onder winterse omstandigheden. De NFL heeft daarom een aantal scenario’s uit de kast gehaald wat te doen wanneer New York en omgeving op de dag van de Super Bowl worden geteisterd door een sneeuwstorm. Geen mogelijkheid is daarbij onbesproken gebleven. Het belangrijkste sportevenement van het jaar zou een dag naar voren kunnen worden gehaald, maar ook uitstellen naar maandag of zelfs dinsdag is een optie.

Sneeuwstorm
De weersomstandigheden zouden tamelijk extreem moeten zijn, maar een ijzige sneeuwstorm zou de NFL (noodgedwongen) kunnen verleiden tot het uitstellen van Super Bowl XLVIII dat wordt gespeeld in MetLife Stadium op 2 februari 2014. Dat is tenminste de planning. Frank Supovitz, die binnen de NFL ‘Vice President of Events’ is gaf gisteren een persconferentie op een besneeuwde parkeerplaats naast het stadion in East Rutherford, New Jersey. Een beetje sneeuw zou de wedstrijd volgens Supovitz historisch maken, maar er is dus een grens. De opmerkingen en zelf een heuse persconferentie in de buitenlucht zijn opmerkelijk. Het verzetten van een Super Bowl is iets wat onmogelijk lijkt in het land dat football aanbidt alsof het een religie is. Maar als het vliegverkeer stilligt en publiek kan vanwege de sneeuw het stadion niet bereiken dan is de kans daar dat er een nieuw draaiboek moet worden gemaakt voor bijvoorbeeld de dinsdagavond. En daar zit eigenlijk niemand op te wachten.

Ps: Dit jaar werd New York begin februari overvallen door een gigantische sneeuwstorm en was het zeer gevaarlijk in de stad met vallend ijs en ijzel. Laten we hopen dat dat het voor dit decennium was voor New York.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen