Wordt Phil Jackson de redder van NY Knicks?

Door

Arizona v UCLA

De New York Knickerbockers maken een triest seizoen door. Weinig successen, problemen met de coach, problemen met en tussen spelers, stakingen tegen de eigenaar… Dit team heeft dringend een reddingsboei nodig. Dat kan wel eens legendarisch coach Phil Jackson zijn, de man met liefst dertien kampioenschapsringen in zijn kast (elf als coach, twee als speler), maar dan wel niet als coach. Jackson zou een rol bij het management van het team verkiezen. Het is zowat de laatste hoop van de fans in The Big Apple want als Carmelo Anthony echt vertrekt, staan de Knicks voor een paar magere jaren.

Los Angeles Clippers v New York Knicks

Jackson kondigde in 2011 zijn afscheid aan als NBA-coach. Enkele weken terug bedankte hij nog voor een coaching job in New York. Voor een managementfunctie staat de Zen Master echter wel open. Het liefst zou hij een rol als consultant willen opnemen, zoals Jerry West in Golden State, zo meldt de New York Daily News. De Knicks zien hem echter liever als head of basketball operations. Als Jackson het bod van de Knicks aanvaardt, wordt hij herenigd met de club die hem in de 1967 draft selecteerde en waarmee hij twee titels won als speler (1970 en 1973).

Zoals Pat Riley?

De vraag is echter of Jackson wel in staat is om te functioneren in zo’n job. Hij heeft geen ervaring en de 68-jarige man kampt met gezondheidsproblemen. Jackson kan echter terugvallen op een man die de overgang van coach naar bestuurder met succes maakte: Pat Riley. Die verliet de Knicks om de Miami Heat naar ondertussen drie titels te leiden. Riley was echter veel jonger en aan zo’n baan hangt ook een prijskaartje vast, zoals veel reizen en scouting. Jackson is geen fan van beide zaken.

Het is dus nog maar de vraag of een onstabiele club als de Knicks een onstabiele bestuurder als Phil Jackson moet aantrekken, laat staan dat het de club naar meer successen zou leiden. En Carmelo Anthony in NY houden met Jackson als manager in plaats van coach? Dream on New York, dream on.

1 Reactie
  1. Wieger 7 jaar ago

    Zonder Carmelo hebben ze volgend jaar 67 miljoen aan contracten vastliggen voor de volgende 8: Chandler, Stoudemire, JR Smith, Bargnani, Felton, Shumpert, Prigioni en Hardaway. En komende draft hebben ze geen pick in de eerste ronde.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen