Wolf herpakt zich: Brewers en Cardinals weer gelijk

Door

Het was de laatste dagen niet prettig om Randy Wolf te zijn. De 35-jarige pitcher van de Milwaukee Brewers werd in Game 4 van de NLDS aan alle kanten weg geslagen door de Arizona Diamondbacks waardoor er een beslissingswedstrijd moest komen. “Ik was er kapot van. Ik heb de hele dag niet gegeten of gedoucht.” Wolf revancheerde zich donderdag tegen de St. Louis Cardinals.

De ervaren pitcher gooide zeven sterke innings in de 4-2 overwinning op de Cardinals en bracht daarmee de stand in de serie weer op gelijke hoogte (2-2). Overigens pas de eerste win voor Wolf in de playoffs. “Een geweldig gevoel om weer op het veld te staan na mijn laatste start”, aldus Wolf. “Het was belangrijk om weer een kans te krijgen om te pitchen.”

Waar pitchers tegenwoordig over de 100 mph gooien, weet Wolf zich te onderscheiden met enkele pitches rond de 60 mph. Dat pakte goed uit. Wolf moest slechts twee runs en zes honkslagen toestaan tegenover zes strikeouts.

De Brewers werden offensief geholpen door twee honkslagen van Ryan Braun. De sterspeler heeft in de playoffs een slaggemiddelde van .471 (16 uit 34) met twee homeruns en negen RBI’s.

Jaime Garcia en Zack Greinke staan vrijdag in Game 5 voor de tweede keer tegenover elkaar in deze serie. Wie er ook zal winnen, het staat vast dat de beslissing gaat vallen in Miller Park, de thuisbasis van de Brewers.

Albert Pujols van de Cardinals heeft er wel vertrouwen in. “We zijn eigenlijk het enige team dat goed heeft gespeeld in Milwaukee. Hopelijk komen we morgen beter voor de dag. Het is een geweldige serie. Niemand is van plan te wijken.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen