WK: Team USA strijdend ten onder tegen sterker België

Door

Belgium v USA: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een indrukwekkende groepsronde en een zinderende achtste finale, is het WK-sprookje voor Team USA vannacht ten einde gekomen. In een geweldige wedstrijd trok België in de verlenging aan het langste eind, waardoor de Amerikanen zich genoodzaakt zien het strijdtoneel in Brazilië te verlaten.

Held Howard
De nederlaag was overigens niet geheel onterecht en zat er eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal al aan te komen. De Rode Duivels creëerden vele kansen, maar kwamen maar niet tot scoren. Het optreden van de Amerikaanse keeper Tim Howard vormde bijna het achtste wereldwonder. Hij haalde de ballen eens te meer uit alle hoeken van het doel en stond meer dan negentig minuten lang zijn mannetje. Uiteindelijk moest hij zestien keer redding brengen, tevens een nieuw record.

Zelf was Team USA niet echt gevaarlijk, de Amerikanen kwamen niet verder dan een handjevol halve kansen. De VS moesten het nog altijd doen zonder Altidore. Verder deed Beckerman niet mee en viel Johnson – die een zeer goed toernooi speelde – al na een half uur uit.

Uitgeschakeld
Dankzij uitblinker Howard hield Team USA het vol gedurende de reguliere speeltijd, maar de Amerikanen moesten in de verlenging toch buigen. Kevin de Bruyne en invaller Lukaku hielpen de Belgen aan een comfortabele 2-0 voorsprong. Pas in de tweede helft van de verlenging kon Team USA wat terugdoen via het in de ploeg gekomen talent Julian Green. Zie hieronder hoe hij op aangeven van Michael Bradley op schitterende wijze de 2-1 binnenschoot.


Met de nederlaag tegen België komt een einde aan het Amerikaanse avontuur in Brazilië. Hoe jammer de uitschakeling van Team USA ook is, de Belgen wonnen niet geflatteerd. En nog belangrijker: de VS hebben dit toernooi een meer dan prima indruk achtergelaten. De Amerikanen toonden zich strijdbaar, gedisciplineerd, gepassioneerd en bovendien vaardig aan de bal.

Oog op de toekomst
De selectie van Klinsmann bestaat grotendeels uit jonge, talentvolle spelers. Het zou zomaar kunnen dat deze jongens over vier jaar opnieuw hoge ogen gooien op het WK in Rusland. In ieder geval heeft het voetbal flink aan populariteit gewonnen in de VS, nog nooit volgden zoveel Amerikanen het WK. Daarover lees je meer in het allernieuwste magazine van SportAmerika. Ondertussen is de MLS ook weer begonnen, dus genoeg reden om het Amerikaanse voetbal te blijven volgen!

Zie hieronder de trotse tweets die gisteren na afloop van de wedstrijd de wereld ingestuurd werden door respectievelijk Barack Obama en Kobe Bryant.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen