WK Analyse: De lessen voor de kwartfinales

Door

brazil

Op het WK basketball in Spanje is men toe aan de kwartfinales. Nog acht teams maken kans om Team USA op te volgen als wereldkampioen. Maar wat zijn de lessen die tot nu toe getrokken konden worden over de nog overgebleven teams? Sport Amerika zet ze op een rij!

Foto’s: FIBA

4 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Een goede analyse dit. Mijn complimenten, Vincent.

  Ik deel dezelfde mening; Spanje is de te kloppen ploeg. Ze beschikken over een kwalitatief goed roster, maar bovenal hebben ze een goede mix van spelers met verschillende kwaliteiten. Ricky Rubio excelleert in assists en steals, ”La Bomba” Navarro is er voor de shooting, Rudy voor de hustle, Pau voor de scoring en Marc voor de defense. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de uitstekende bench van ze.

  Verder ben ik ook ‘verliefd’ geraakt op het overweldigende teambasketball dat door de Spanjaarden wordt gespeeld dit toernooi. Er zit zoveel vuur in het spel van de spelers; bijna niet te geloven gewoon. Voeg daar de altijd enthousiast meelevende Spaanse supporters aan toe en je hebt je topfavoriet.

  • Aldus mijn dankwoord.

   Ik heb voor het WK begon ook voor Spanje gestemd in onze poll. Ik zie Team USA echt niet winnen van dit team, tenzij de Spanjaarden gaan kraken onder de druk. Maar gezien hun ervaring zie ik dat dan weer helemaal niet gebeuren. Team USA is lucky dat hun loting zo gunstig was.

 2. Tony Purrel 6 jaar ago

  Mooie analyse, maar no way dat Amerika van Spanje verliest in de finale. Heb net de kwartfinale van USA gezien. Een gigantische demonstratie na rust.

  Bij jullie is de wens de vader van de gedachte. Coach K heeft geen koekenbakkers in zijn selectie. Toch hoop ik ook op Spanje.

  • Ik neem Slovenië niet bepaald als een waardemeter. Stop Goran Dragic en je hebt al gewonnen. Bovendien won Team USA opnieuw met run-and gun. Kijk: 42 vs. 6 fast break points, 25 TOs van Slovenië, 40 vs. 10 points door TOs, 23 vs. 12 offensive rbs, 31 vs. 10 2nd chance points…

   Tegen Litouwen zal het al anders zijn, en tegen Spanje winnen ze niet met dit systeem. Daar krijgen ze gewoon de kans niet voor, net als 3Qs tegen Turkije.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen