Wizards verslaan directe concurrent Brooklyn

Door

Brooklyn Nets v Washington Wizards

John Wall leidde de Washington Wizards langs de Brooklyn Nets. Met 33 punten had hij een groot aandeel in de 101-94 overwinning in Verizon Center.

Ook good old Drew Gooden had een productieve avond voor Washington. Gooden scoorde acht field goals uit elf pogingen en pakte negen rebounds. Ook Bradley Beal (15 punten) droeg zijn steentje bij voor de Wizards, die nu één wedstrijd voorstaan op de Nets.

Opvallend aan het scoreverloop was dat de Nets lange tijd voorstonden, maar in de laatste zes minuten geen punt meer maakten. Washington kon zo eenvoudig langszij komen.

Wel bereikte Netsspeler Paul Pierce een mijlpaal. Pierce staat na vanavond op 24.819 punten in de NBA en passeerde daarmee de legendarische Patrick Ewing op de NBA all-time scoring list. Pierce bezet nu de achttiende stek.

Tip-off

In Detroit moest er overtime aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen in het duel tussen de Pistons en de gasten uit Indiana. De Indiana Pacers hebben dit seizoen al hun overtime-wedstrijden gewonnen, terwijl de Pistons dit jaar geen enkele keer wisten te winnen na een verlenging. Het is dus geen verrassing dat ook nu de Pacers aan het langste eind trokken.

Small Forward Paul George was goed voor dertig punten voor de Pacers, die op enig moment maar liefst 25 punten achterstonden! Evan Turner droeg zijn steentje bij met twintig punten. De Pistons (25-41) kunnen door de nederlaag niet meer boven de .500-grens uitkomen.

 

Three-Point Play

-Dat er dit jaar weinig te vieren valt in Philadelphia wisten we al een tijdje, maar gister werd een nieuw dieptepunt bereikt. De Sixers verloren voor de twintigste keer op rij, een negatief clubrecord. Ook de schamele 77 punten die de Sixers tegenover de 103 punten van Memphis stelden, is een season low. En nog was de gifbeker niet leeg, want James Anderson moest het veld geblesseerd verlaten en werd later op krukken gesignaleerd.

Klein lichtpuntje was Michael Carter-Williams. Hij speelde een goede partij. Hopelijk kan hij volgend jaar nog meer potten breken met de nu nog toekijkende Nerlens Noël.

-Ondanks dat de Nuggets veel beter waren onder het bord (54 rebounds tegenover 38 voor de Hawks) wisten de heren uit Denver niet te winnen. Paul Millsap maakte veel goed voor Atlanta met 24 punten en 11 rebounds. Bij de Nuggets stelde met name sterspeler Ty Lawson teleur. De guard had slechts twee punten en miste al zijn twaalf schotpogingen.

Met name vanaf de driepuntslijn waren de Hawks dominant. Wie anders dan Kyle Korver (4-uit-4 from downtown) leidde de driepuntsregen voor de Hawks, die nu in dertig wedstrijden op rij meer dan tien driepunters hebben gemaakt. Een clubrecord!

-Drie kwartier lang was het spannend, maar vanaf dat moment namen de Chicago Bulls afstand van de Sacramento Kings, om de wedstrijd uiteindelijk met 94-87 te winnen. Joachim Noah was weer eens een plaag voor de tegenstander. De center van Chicago had 23 punten, elf rebounds, acht assists en vijf blocks.

Isaiah Thomas maakte 26 punten voor de Kings en DeMarcus Cousins kon 25 punten en veertien rebounds bijschrijven op zijn seizoenstotaal. Mooie cijfers, maar de Kings wisten er voor de zoveelste keer geen overwinning mee uit het vuur te slepen.

Stat of the Night 

The Paint

De tien mooiste plays van de avond:

John Wall’s hoogtepunten van vannacht:

Boxscore:

Milwaukee Bucks (13-53) @ New York Knicks (27-40) 94-115

Brooklyn Nets (33-31) @ Washington Wizards (35-31) 94-101

Denver Nuggets (29-37) @ Atlanta Hawks (29-35) 92-97

Indiana Pacers (49-17) @ Detroit Pistons (25-41) 112-104 OT

Memphis Grizzlies (39-27) @ Philadelphia 76’ers (15-51) 103-77

Sacramento Kings (23-43) @ Chicago Bulls (37-29) 87-94

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen