Wisselende prestaties Nederlanders in Minor Leagues (2)

Door

Waar we woensdag al verslag deden van de prestaties van spelers als Gregory Halman en Rick van den Hurk, kijken we vandaag naar de andere Nederlanders in de Minor Leagues.

In Double-A speelt Mariekson ‘Didi’ Gregorius voor de Carolina Catfish. Na de All-Star Break kreeg hij een promotie naar Double-A en daar slaat hij op dit moment .250 na 9 wedstrijden. Van zijn acht honkslagen waren er twee voor twee en één voor drie honken.

Hainley Statia, die vorig jaar nog werd gereleased door de Angels en het seizoen begon in de Independent Leagues, werd door de Brewers getekend en bij het Double-A team Huntsville Stars gestald. Daar slaat de korte stop .284 met twee home runs en 32 RBIs.

Sharlon Schoop, die net als Gregorius en Statia al eens voor het Nederlands team in het middle infield speelde, is nu lid van de Flying Squirrels (Giants) en slaat .217 met 4 home runs en 20 RBIs.

Dan hebben we nog twee pitchers in Double-A: Shairon Martis (Nationals) en Loek van Mil (foto) (Angels). Starter Martis is 7-4 met een ERA van 3.18, kreeg in 102.1 innings 99 honkslagen tegen en gooide 110 keer drie slag en 31 keer vier wijd.

Van Mil kwam als reliever uit in 22 wedstrijden, gooide daarin 45 innings, 32 strikeouts en 15 keer vier wijd. Hij is 3-4 met een ERA van 2.40. Omdat de Angels rond de trade deadline geen relievers hebben toegevoegd aan hun team, bestaat de kans dat van Mil later dit jaar nog zijn debuut in de MLB kan maken.

Hij zou dan naar alle waarschijnlijkheid moeten wachten tot september, wanneer de rosters uitgebreid worden.

De laatste opvallend presterende Nederlander, die ik vandaag behandel is Nick Urbanus. De jongste telg uit de grote honkbalfamilie tekende eind vorig jaar een contract bij de Rangers en is nu bezig met zijn eerste seizoen in Amerika.

Hij komt uit voor de AZL Rangers in de Rookie Arizona League en speelt goed. De middle infielder slaat .299 met 22 RBIs en 6 gestolen honken. Op 2 augustus speelde hij misschien wel zijn beste wedstrijd ooit (tot nu toe). In de wedstrijd tegen de Royals ging hij 3-5 met een triple en had 7 (!) RBIs.

We gaan de komende tijd zien of sommige van onze landgenoten zo kunnen presteren dat zij in de laatste maand van het seizoen nog een promotie kunnen verdienen. Op Sport Amerika volg je de ontwikkelingen.

Foto: arizonaonline.com

Ook leuk om te lezen